Un bărbat din Argeş, arestat pentru trafic de minori

Tribunalul Argeş a emis, vineri, mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele unui bărbat cercetat penal pentru trafic de minori, într-un dosar instrumentat de Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Piteşti.

10 oct. 2014, 14:40
Un bărbat din Argeş, arestat pentru trafic de minori

Suspectul fusese reţinut în urmă cu o zi, în urma unor percheziţii desfăşurate în oraşele Piteşti şi Mioveni, sub coordonarea unui procuror de la Serviciul Teritorial Piteşti al DIICOT.

Citeşte şi Un bărbat, reţinut de poliţişti după ce a obligat mai multe minore să se prostitueze

„Percheziţiile au vizat destructurarea unei grupări infracţionale specializate în exploatarea sexuală de minori. Din cercetările poliţiştilor a reieşit faptul că, în perioada 2011 – 2014, gruparea constituită din trei persoane ar fi recrutat, adăpostit şi constrâns, prin acte de violenţă, mai multe tinere să practice prostituţia”, se arată într-un comunicat al BCCO Piteşti.

Potrivit anchetatorilor, clienţii minorelor au fost racolaţi din baruri şi cluburi din localităţile Piteşti şi Mioveni. Cei trei membri ai grupării sunt bănuiţi că ar fi obţinut, în urma comiterii de infracţiuni, peste 20.000 de lei.

În urma percheziţiilor efectuate în acest dosar au fost identificate şi ridicate, în vederea continuării cercetărilor, trei laptopuri, 3.500 de euro, trei telefoane mobile, formulare de transfer bancar, precum şi alte documente şi înscrisuri.

Citeşte şi Trei suspecţi de trafic de minori, reţinuţi de procurorii DIICOT