Un bătrân din Olt, cercetat pentru profanare de morminte. Motivul pentru care fura crucile de lemn

Un bătrân din Olt este cercetat pentru profanare de morminte, după ce pe rețelele sociale au apărut imagini cu el cărând cu un cărucior mai multe cruci de lemn, pe care le furase din cimitir.

10 feb. 2023, 20:57
Un bătrân din Olt, cercetat pentru profanare de morminte. Motivul pentru care fura crucile de lemn
Un bătrân din Olt, cercetat pentru profanare de morminte

Un bătrân din Olt, cercetat pentru profanare de morminte. Bărbatul, în vârstă de 73 de ani, din comuna Bârza, ar fi sustras mai multe cruci din lemn din cimitirul din localitata. Acesta a fost filmat în timp ce le transporta cu un cărucior.

Citește și: Bătrână înșelată de patronii azilului unde era internată. Cât de revoltați au fost moștenitorii femeii

Un bătrân din Olt, cercetat pentru profanare de morminte

Poliţiştii s-au sesizat din oficiu, după ce imagini cu bărbatul transportând crucile au fost postate pe o reţea de socializare. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, Claudiu Şerban, este vizat într-un dosar penal în care poliţiştii fac cercetări pentru profanare de morminte,

La data de 10 februarie a.c., poliţiştii Secţiei nr. 1 Poliţie Rurală Bobiceşti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Olt s-au sesizat, din oficiu, cu privire la faptul că un bărbat, în vârstă de 73 de ani, din comuna Bârza, ar fi sustras mai multe cruci din cimitirul comunal. În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de profanare de cadavre sau morminte, cercetările fiind continuate pentru stabilirea situaţiei de fapt şi dispunerea de măsuri legale„, a declarat reprezentantul IPJ Olt.

Potrivit unor surse, bătrânul care ar fi sustras cruci de lemn din cimitirul din Bârza este cunoscut cu afecţiuni psihice de mai mulţi ani, după ce ar fi suferit o dramă în familie.