Un bebeluş a fost diagnosticat cu coronavirus! Este cea mai tânără persoană infectată

Medicii din China au diagnosticat un bebeluş de 4 zile cu virusul coronavirus, astfel a devenit cea mai tânără persoană infectată. 

RomaniaTV.net
07 feb. 2020, 06:03
Un bebeluş a fost diagnosticat cu coronavirus! Este cea mai tânără persoană infectată

Nou-născutul, care a cântărit 3,25 kg la naștere, s-a născut pe data de 2 februarie în Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus. Bebeluşul se află acum într-o stare stabilă și este ţinut sub observație.

Mama copilului a fost testată pozitiv cu coronavirus înainte de a naște, dar nu este clar cum s-a transmis boala – în pântec sau după naștere. Experții medicali spun că ar putea fi vorba despre un caz în care infecția a fost contractată în pântece.

„Acest lucru ne amintește să acordăm atenție faptului că mama-copil este o posibilă cale de transmitere a coronavirusului”, a declarat pentru Reuters medicul șef al departamentului de medicină neonatală al Spitalului de Copii din Wuhan, Zeng Lingkong.

„Este foarte posibil ca bebelușul să-l fi contractat foarte convențional – prin inhalarea picăturilor de virus care proveneau de la tusea mamei”, a declarat pentru Business Insider Stephen Morse, un epidemiolog al Școlii Mailman de Sănătate Publică a Universității Columbia din SUA, potrivit DCNews.

Până acum doar câţiva copii au contractat virusul, care a ucis 565 de oameni și a infectat peste 28.000 de persoane. Cu excepţia unuia, toate celelelte decese s-au înregistrat în China. Un copil în vârstă de șase luni din Singapore a testat pozitiv cu noul coronavirus, precum și un altul de opt ani din Wuhan, care se află în prezent în Australia.

Coronavirusul provoacă o infecție respiratorie acută severă, iar simptomele încep de obicei cu febră, urmată de o tuse uscată. Majoritatea persoanelor infectate sunt susceptibile să se recupereze pe deplin – la fel ca și în cazul unei gripe. Virusul s-a răspândit în 25 de ţări, unde au fost confirmate un total de 191 de cazuri, deși până în prezent au existat doar două decese în afara Chinei continentale.