Un bebeluş de DOAR NOUĂ luni a fost internat la Terapie Intensivă

Un bebeluş de doar nouă luni, din judeţul Galaţi, a fost internat la Terapie Intensivă, în urma complicaţiilor respiratorii provocate de infecţia cu coronavirus.

RomaniaTV.net
30 sept. 2020, 12:29
Un bebeluş de DOAR NOUĂ luni a fost internat la Terapie Intensivă

Cel mic a ajuns la Spitalul de Pediatrie din Galaţi, cu probleme digestive, fiind internat împreuna cu mama sa, însărcinată în cinci luni. Cei doi au fost testaţi conform protocolului şi au fost confirmaţi cu coronavirus.

Citeşte şi: Primul copil din România cu COVID, care a ajuns la ATI, a fost EXTERNAT

Ulterior, bebeluşul nu a mai putut respira singur şi a fost transferat la secţia de Terapie Intensivă, având nevoie de suport respirator. Tatăl şi celălalt frate al copilului sunt şi ei infectaţi cu coronavirus, însă aceştia au simptome uşoare şi sunt izolaţi şi monitorizaţi la domiciliu.

„Este vorba despre un sugar de 9 luni, internat din data de 23, cu simptomatologie digestivă la internare, cu evoluţie favorabilă. Astăzi s-au repetat testele şi la copil şi la mamă şi în funcţie de rezultate vom vedea care e conduita terapeutică în continuare. În acest moment, copilul este stabil hemodinamic, respirator şi digestiv”, a declarat dr. Moraru.

Un alt copil a fost internat în urmă cu aproximativ trei săptămâni la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului „Grigore Alexandrescu” din Bucureşti. Cel mic a fost externat, starea acestuia de sănătate fiind una bună.