Un break de 300 CP: Volkswagen Golf R Variant VIDEO

Până acum, Volkswagen Golf R nu a fost disponibil decât în versiuni cu trei şi cinci uşi. Constructorul german completează gama celui mai puternic Golf aflat în producţie şi prezintă versiunea break, care poartă tradiţionala denumire Variant.

RomaniaTV.net
28 nov. 2014, 14:52

Volkswagen Golf R Variant are sub capotă acelaşi motor ca şi versiunile în trei şi cinci uşi. Este vorba despre propulsorul pe benzină în 4 cilindri, 2.0 TFSI, care dezvoltă 300 CP şi un cuplu maxim de 380 Nm. Acesta îi permite ultimului venit în familia Golf R să ajungă de la 0 la 100 km/h în 5.1 secunde. Conform comunicatului oficial, Golf R Variant se laudă cu un consum mediu de 7.0 l/100 km şi emisii de CO2 de 163 g/km. În rest, breakul compact de 300 CP este identic cu celelalte versiuni Golf R, atât la nivel mecanic cât şi din punct de vedere estetic.

În Europa, noul Golf R Variant va fi comercializat începând din primavara anului viitor. Celor care nu sunt mulţumiţi de cei 300 CP disponibili pe familia Golf R le reamintim că o versiune extremă a compactei din Wolfsburg a primit undă verde pentru intrarea în producţia de serie. Este vorba despre Volkswagen Golf R400, a cărui variantă finală ar putea atinge 420 CP.