Prezentare Audi Q3 facelift VIDEO

După trei ani de producţie, a sosit momentul ca Audi Q3 să primească un up-date. Cum era de aşteptat, modificările sunt discrete, germanii concentrându-se mai mult pe partea tehnică. Cel mai câştigat este modelul de vârf RS Q3, al cărui propulsor de 2.5 litri este acum cu 30 CP mai puternic.

RomaniaTV.net
08 nov. 2014, 11:46

Audi a publicat pe internet primele informaţii despre faceliftul operat asupra celui mai mic SUV al sau, Q3. După cum putem observa din imagini, la nivel de design modificările sunt minore: Q3 facelift se prezintă cu un nou calandru “Single Frame”, faruri cu tehnologie “Xenon Plus”, iar luminile de zi cu LED-uri sunt acum de serie.

Ca şi în cazul faceliftului limuzinei A6, modificările importante le găsim sub capotă. Q3 propune şase motorizări cu patru cilindri (3 TFSI şi 3 TDI), cu puteri cuprinse între 120 şi 220 CP. Audi anunţă o scădere cu 17% pentru emisiile de CO2, iar toate aceste şase propulsoare corespund acum normelor de poluare Euro 6.

Vârful de gamă RS Q3 este cu 30 CP mai puternic: motorul cu 5 cilindri în linie TFSI dezvoltă 340 CP şi 450 Nm, adică aceleaşi valori afişate de Audi RS3. Câştigul de putere îi permite lui RS Q3 să atingă 100 km/h în mai puţin de 5 secunde, mai exact în 4.8 secunde. Modificat este şi sistemul de evacuare RS Sport, care promite un sunet mult mai sportiv şi mai incitant pentru micul SUV RS.

Audi Q3 facelift va fi disponibil la vânzare din luna februarie a anului viitor, cu un preţ de bază de 29.500 Euro.