Un camion cu sirieni care voia să intre clandestin în România a fost descoperit de autorităţile de frontieră din Giurgiu

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei (PTF) Giurgiu au descoperit, ascunși într-un camion încărcat cu paleți cu ambalaje de hârtie, nouă sirieni și un irakian care intenționau să intre ilegal în România, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră.

RomaniaTV.net
10 sept. 2016, 14:51
Un camion cu sirieni care voia să intre clandestin în România a fost descoperit de autorităţile de frontieră din Giurgiu

Conform protocolului româno-bulgar, camionul, șoferul bulgar și cei zece migranți urmează să fie predați Poliției de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Sâmbătă dimineață, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat, pe sensul de intrare în țară, la volanul unui autocamion, un cetățean bulgar de 37 de ani care transporta paleți cu ambalaje de hârtie din Bulgaria pentru Germania.

În urma controlului amănunțit efectuat asupra mijlocului de transport de către polițiști de frontieră au fost descoperiți, ascunse la mijlocul remorcii, între paleți din hârtie, opt adulți și doi minori.

Citeşte şi DNA a trimis în judecată persoanele care au cerut 30.000 de euro pentru a facilita o viză unui cetăţean arab

În cadrul cercetărilor preliminare, s-a stabilit că sunt nouă sirieni și un irakian (doi copii și câte patru femei și bărbați) cu vârste cuprinse între 10 și 40 de ani. Acestea au declarat că au fost ascunse în mijlocul de transport în Bulgaria și urmau să ajungă în Viena, unde ar fi trebuit îi ofere șoferului autocamionului câte 4.000 de euro fiecare, informează Agerpres.

Șoferul camionului a declarat că nu avea cunoștință despre prezența persoanelor în mijlocul de transport, afirmând că a preluat mijlocul de transport după ce a fost încărcat și sigilat, direct de la firma exportatoare.