Un cerşetor român câştigă sume colosale, peste 1.000 de euro pe săptămână. Poliţia atrage atenţia: „Nu le oferiţi nimic”

Poliția olandeză, siderată de cât face pe săptămână un cerșetor român. Mai mult decât salariu minim pe două luni în ţara noastră.
Filip Stan
30 mart. 2024, 12:33
Un cerşetor român câştigă sume colosale, peste 1.000 de euro pe săptămână. Poliţia atrage atenţia:

Meseria de cerşetor este una în trend pentru români, care şi-au şi externalizat serviciile în alte ţări din Europa.  În timp ce Haarlemul, un oraș pitoresc din Olanda, atrage turiștii cu străzile sale înguste și arhitectura sa fermecătoare, realitatea din spatele acestui decor idilic este adesea mai puțin plăcută. Un aspect al vieții de zi cu zi care a stârnit îngrijorare în rândul locuitorilor este prezența cerșetorilor români în centrul orașului. Un polițist olandez a arătat, siderat, cât câștigă un cerşetor român într-o săptămână: peste 1.000 de euro. Adică mai mult decât ar câștiga un muncitor cu salariul minim în România în două luni.

În postările sale recente, polițistul a dezvăluit detalii șocante despre situația cerșetorilor români, evidențiind un aspect al vieții de zi cu zi care este adesea trecut cu vederea. Într-o societate în care adesea privim cerșetoria ca pe o formă de nevoie extremă și disperată, adevărul este că unii cerșetori, inclusiv cei români din Haarlem, sunt departe de a fi lipsiți de mijloace. Prin intermediul postărilor sale, polițistul a încercat să dezvăluie această realitate dură, sperând să ofere o perspectivă mai profundă asupra fenomenului cerșetoriei.

De ce nu este bine să dai mărunțiș cerșetorilor. Lidia Fecioru: „Mai bine lasă un leu întreg”

Una dintre informațiile furnizate de polițistul olandez a fost legată de veniturile substanțiale pe care le obțin cerșetorii români. Contrar percepției populare, acești cerșetori nu sunt neapărat în pragul sărăciei. Mulți dintre ei, potrivit polițistului, câștigă sume considerabile săptămânal din practicarea cerșetoriei. Aceste venituri, care pot ajunge chiar și la câteva sute sau o mie de euro pe săptămână, pot oferi o perspectivă completă asupra motivelor care îi determină pe unii oameni să își aleagă această cale, potrivit Știridiaspora.ro.

 

Polițistul olandez atrage atenția asupra cerșetorilor români: Nu le oferiți nimic!

Cu toate acestea, polițistul a atras atenția asupra faptului că problema cerșetorilor români nu se rezumă doar la aspectul financiar. Mai mult decât atât, acești cerșetori pot cauza neplăceri considerabile în comunitatea locală. Lucrând în grupuri organizate și având uneori o atitudine încăpățânată, ei pot deveni o sursă de perturbare pentru locuitorii din Haarlem. Astfel, avertismentul polițistului nu este doar despre evitarea interacțiunilor cu acești cerșetori din punct de vedere legal, ci și despre protejarea bunăstării și siguranței comunității.

Oameni buni, vreau să atrag încă o dată atenția asupra acestui aspect. În continuare, întâlnim zilnic cerșetori români în centrul orașului. Acum sunt din nou doi. Ei lucrează în grupuri. Sunt mai degrabă încăpățânați decât disperați. Nu le oferiți nimic! În afara faptului că este ilegal, ei cauzează și neplăceri considerabile. Din motive de confidențialitate, nu pot spune prea multe, dar majoritatea dintre ei sunt cunoscuți de poliție. Veniturile lor uneori ajung de la câteva sute la chiar o mie de euro pe săptămână. Sunteți avertizați constant de poliție”, se arată în postarea polițistului olandez, însoțită de două poze cu pancartele cerșetorilor.

 

Deși polițistul a dezvăluit aceste detalii tulburătoare, el a recunoscut și limitările în ceea ce privește abordarea problemei. Din motive de confidențialitate și sensibilitate, polițistul nu a putut oferi prea multe detalii despre individul și circumstanțele specifice ale cerșetorilor români. Cu toate acestea, prin postările sale, el și-a propus să creeze o mai mare conștientizare și înțelegere în rândul comunității cu privire la această problemă complexă.
Ce salariu are Leonard Doroftei în Canada, după ce a fost numit cerşetor în România: „Lucrez de luni până luni, fără pauză”
În final, postările polițistului olandez pe Instagram au oferit un impuls necesar pentru o discuție mai profundă despre cerșetoria românească din Haarlem. Ele au subliniat faptul că fenomenul cerșetoriei este mult mai complex decât poate părea la prima vedere și că este necesară o abordare holistică și empatică pentru a aborda această problemă în comunitatea locală. Prin deschiderea dialogului și crearea unei conștientizări mai mari, sperăm că Haarlemul poate găsi soluții durabile și eficiente pentru a gestiona această provocare socială și a proteja bunăstarea tuturor locuitorilor săi.

Cât câștigă un cerşetor în Iași. Venitul lui poate concura cu salariul lunar al unui IT-ist bine plătit

Numărul cerșetorilor din Republica Moldova care sunt pe străzile municipiului Iași continuă să crească. Într-una din zile, în jurul prânzului, o patrulă de la Poliția Locală a depistat un tânăr care cerșea zona Tudor Vladimirescu. Agenții l-au ridicat de pe stradă și l-au adus la secție. Când a început să scoată tot ce avea în buzunare, agenții au rămas uimiți. Asupra sa au fost descoperite mai multe obiecte, precum brichete, țigări, încărcător de telefon, baterie externă, dar și o sumă frumoasă de bani.

Cât câștigă un cerșetor în Iași. Venitul lui poate concura cu salariul lunar cu un IT-ist bine plătit

Bărbatul făcuse din cerșit, în ziua respectivă, nu mai puțin de 1.003 lei. Suma respectivă era alcătuită din foarte multe bancnote de 1 leu, dar și câteva de 5 sau 10 lei, și ar fi fost obținută în doar câteva ore de către tânărul care cerșea pe stradă.

Citește și: Un cerşetor a fost ridicat de poliţie, dar agenţilor nu le-a venit să creadă ce au găsit asupra lui

„În Tudor Vladimirescu, în intersecția dinspre Metalurgie a fost depistat un tânăr de 23 de ani, care apela la mila trecătorilor. După stabilirea identității acestuia, i s-au aplicat măsurile legale, conform legislației. Menționăm că, persoana mima dizabilități locomotorii”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Iași.

În ultimele săptămâni au fost depistați mai mulți bărbați din Republica Moldova care cerșeau pe străzile din Iași. Sumele de bani cu care sunt prinși cerșetorii sunt confiscate de oamenii legii și se aplică o amendă de până la 500 de lei. Totuși, nici cetățenii nu trebuie să mai încurajeze cerșetoria, tocmai de asta apar astfel de cazuri.

Citește și: De la prinț la cerșetor, declinul unuia dintre cei mai bogați oameni din România! Cine l-a adus la sapă de lemn pe Irinel Columbeanu. „Cred că l-am deranjat foarte tare”

„Polițiștii locali au în vizor, zilnic, cerșetoria în municipiul Iași și desfășoară activități de descurajare și combatere. Sunt măsuri legale de sancționare contravențională și confiscarea sumelor de bani depistate asupra lor și care provin din cerșetorie.

În special în cazul celor care sunt apți de muncă și nu au niciun handicap fizic sau de altă natură. Este deja al treilea caz când un cetățean din Republica Moldova este depistat și mai există un ucrainean până acum. Sperăm ca urmare a acestor măsuri să nu-i mai întâlnim la cerșit. În acest caz s-a aplicat sancțiune de până la 500 de lei și s-au confiscat 1.003 lei. Îndemnul pe care-l facem noi către toți cetățenii este să nu mai încurajeze acest fenomen”, a transmis Liviu Zanfirescu, șeful Poliției Locale din Iași citat de BZI.ro.

DailyBusiness
Sute de angajați din școlile de stat, concediați în urma unei ordonanțe. Decizia se aplică și medicilor
Spynews
Alessia Năstase a vorbit despre divorțul părinților ei, Amalia și Ilie Năstase. Cum a afectat-o separarea: „A fost o perioadă în care nu am înțeles unde mă duc"
Bzi.ro
Se știu primele echipe eliminate de la Asia Express 2025! La acest cuplu nu te așteptai să plece
Fanatik.ro
Metoda ieftină și rapidă care te scapă de buruieni. Nu ai nevoie de sare, oțet sau bicarbonat de sodiu
Capital.ro
Obligatoriu pentru românii care cresc animale la curte. Amendă dacă nu ai o distanță minimă de 10 metri
Playtech.ro
Poți parca pe trotuar fără să fii amendat? Detaliul mai puțin cunoscut din Codul Rutier 2025
DailyBusiness
Dispar paracetamolul și amoxicilina din farmacii! UE a dat ordinul!
Adevarul
Controverse legate de originea etnică a lui Hitler. Când a obținut dictatorul nazist cetățenia germană
wowbiz.ro
Minerva este condusă astăzi pe ultimul drum! Fratele Gabrielei Dima, detalii exclusive despre înmormântarea de la Arad: „Slujba va fi ținută de cinci preoți” | EXCLUSIV
Spynews
Cotlete de porc în sos cremos după rețeta lui Chef Horia Manea. Secretul pentru un preparat fraged și gustos
Spynews
Alerta de vreme extremă a fost prelungită și în weekend! Meteorologii au anunțat precipitații mixte și vânt puternic
Evz.ro
Abonații Netflix, ținta escrocilor. Atenție la mesajele primite
Ego.ro
Vedeta PRO TV regretă relația cu postul! Dezvăluiri neașteptate! EXCLUSIV
Prosport.ro
Reacția lui Jordan Chiles, după ce gimnasta din SUA a aflat ce s-a întâmplat cu apelul ei din proces
kanald.ro
Culiță Sterp a fost condamnat definitiv pentru accidentul rutier din 2022. Magistrații din Cluj au decis ce se va întâmpla cu artistul
Cancan.ro
Influenceriță celebră, reținută de polițiștii aeroportului! Nu le-a venit să creadă ce văd în pașaportul ei
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Călin Georgescu va putea candida din nou. CCR a recunoscut în mod oficial
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
„E ceva extrem de personal. Tremur toată”. A rupt tăcerea despre cei 3 iubiți
stirilekanald.ro
Sebi, tânărul ucis de Vlad Pascu în accidentul de la 2 Mai, ar fi împlinit 23 de ani. Tatăl, sfâșiat de durere, îl sărbătorește la mormânt: "Azi venim la tine în acest loc, a doua noastră casă"
Reacția furioasă a lui Elon Musk după respingerea candidaturii lui Călin Georgescu
MediaFlux
Victor Ponta a renunțat! Decizia luată înainte de ședința CCR!
Shtiu.ro
Cine a inventat CNP-ul și CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Descoperire alarmantă: un nou coronavirus similar cu MERS identificat la lilieci în Brazilia