Un consul chinez a fost băgat în carantină de către ruşi imediat ce a sosit în ţară

Autorităţile din Rusia au decis să plaseze în carantină un înalt diplomat din China ca măsură de precauţie din cauza epidemiei coronavirus. Decizia a fost luată, luni, imediat după ce diplomatul a aterizat în Rusia pentru a-şi prelua postul.

RomaniaTV.net
10 feb. 2020, 13:01
Un consul chinez a fost băgat în carantină de către ruşi imediat ce a sosit în ţară
Consulul General Cui Shaochun a sosit în orașul Ekaterinburg, situat în zona de est a Munților Urali, pentru a-și lua în primire noul post. Însă, în loc să meargă la întrevederile stabilite în agenda oficială, acesta a fost înștiințat că nu are voie să părăsească reședința în următoarele două săpămâni.
 
Citeşte şi:Bilanţ coronavirus: Peste 900 de persoane au murit, iar 40.000 sunt infectate cu virusul ucigaş

Informația a fost confirmată de un oficial al ministerului de externe rus, Alexander Kharlov.


Bilanţ coronavirus: Peste 900 de decese şi 40.000 de persoane infectate
 
Numărul total al deceselor din China a ajuns acum la 908, la care se adaugă două decese înregistrate în afara Chinei, astfel bilanțul total este de 910 morți. La nivel mondial, numărul cazurilor confirmate de infectare cu coronavirus a depășit 40.000, existând bolnavi în 28 de țări, iar 3.493 de persoane au fost salvate.
 
Citeşte şi: Gabriela Firea îl atacă pe Orban: „Se preocupă de garduri şi şanţuri, nu de coronavirus aşa cum face toată Europa”
 
În Europa au fost înregistrate 36 de cazuri de infecţie cu coronavirus, dintre care 14 în Germania, 11 în Franţa, trei în Italia, două în Spania,  trei în Marea Britanie, unul în Suedia şi unul în Finlanda.