SUA: Un copil român a înviat din morţi

Un băieţel român care trăieşte în Statele Unite a fost mort pentru 40 de minute. Medicii l-au readus la viaţă, după ce au reuşit să-i facă inimă să bată din nou.

RomaniaTV.net
07 dec. 2011, 11:31
SUA: Un copil român a înviat din morţi

Caleb Teodorescu este un băieţel de 2 ani. A ajuns la spital în comă, acum două săptămâni. Inima i s-a oprit pentru aproape o oră, dar medicii nu l-au lăsat să moară.

Mama lui Caleb îl găsise fără suflare în piscina din curtea casei. Medicii l-au conectat imediat la aparate pentru a respira artificial. Apoi au decis să folosească o metodă similiară hibernării, pentru a prevenii apariţia leziunilor la nivel cerebral. Corpul copilului a fost răcit până la -32 de grade Celsius, iar după o zi, specialiştii au început să-i încălzească organismul. Potrivit ABC News, în a cincea zi de la internare, familia şi personalul medical au fost martorii unui miracol.

Doctorul ne-a spus că în cei 23 de ani de experienţă nu s-a mai întâlnit cu un astfel de caz. Nici măcar cu unul care să semene cât de puţin„, a spus Ovi Teodorescu, tatăl lui Caleb.

Medicii care s-au ocupat de Caleb spun că băieţelul nu va resimţi niciun efect negativ, deoarece creierul nu i-a fost afectat deloc. Acum, băiatul se comportă ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat.