Un deputat independent vrea să înfiinţeze PARTIDUL FRAIERILOR

Deputatul independent Mircia Giurgiu spune că intenţionează să înfiinţeze, după alegerile locale din iunie, Partidul Fraierilor, la care să adere persoanele care au fost "fraierite" în relaţia cu statul, cu autorităţile, cu altă persoană, el spunând că "vor fi sute de mii de oameni".

RomaniaTV.net
22 mart. 2012, 18:13
Un deputat independent vrea să înfiinţeze PARTIDUL FRAIERILOR

Deputatul independent Mircia Giurgiu a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că ideea înfiinţării acestei formaţiuni a venit din partea unui participant la protestele din Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

Intenţionez să înfiinţez Partidul Fraierilor, dar după alegerile locale, în funcţie de câţi oameni vor adera la acest proiect. Ideea a venit de la un participant la protestele din Piaţa Unirii, care a spus că ar trebui să înfiinţăm un astfel de partid al fraierilor, unde fiecare membru sau cei care au fost fraieriţi de stat, de autorităţi sau de o altă persoană să vină să îşi spună povestea. Vrem să fie învăţătură de minte altora, să ştie cei care se vor afla într-o situaţie asemănătoare să se ferească. Sunt sigur că vor fi sute de mii de oameni„, a spus Mircia Giurgiu.

Potrivit acestuia, noua formaţiune s-ar axa mai mult pe informarea cetăţenilor, urmând să aibă sloganuri de genul „Să nu faceţi ca noi” sau „Cine face ca noi, ca noi să păţească”.

Este şi o problemă de civism„, a adăugat Giurgiu.

Deputatul a precizat că sediul noului partid va fi la Cluj-Napoca.

Mircia Giurgiu a intrat în Parlament în anul 2004, pe listele PRM, care a semnat un protocol cu Blocul Naţional Sindical, Giurgiu fiind anterior lider de sindicat. În 2008, a fost ales deputat pe listele PDL, partid din care a fost exclus în martie 2011, de atunci activând ca independent.