Un deţinut a fost găsit spânzurat în penitenciarul Giurgiu

Bărbatul, în vârstă de 24 de ani, ispăşise deja trei ani din cei patru de condamnarea pentru furt şi tâlhărie.

16 aug. 2021, 17:08
Un deţinut a fost găsit spânzurat în penitenciarul Giurgiu

Un deţinut în vârstă de 24 de ani din judeţul Argeş care executa o pedeapsă cu privare de libertate la Penitenciarul Giurgiu a fost găsit spânzurat în grupul sanitar al camerei de detenţie, anunță Agerpres.

„La Penitenciarul Giurgiu, supraveghetorii au constatat că duminică, chiar de sărbătoarea Sfintei Maria, un bărbat în vârstă de 24 de ani din judeţul Argeş, care executa o pedeapsă privativă de libertate de patru ani de zile pentru tâlhărie şi din care executase trei ani, a săvârşit un act de suicid, prin spânzurare, în grupul sanitar al camerei de deţinere. Personalul medical al Penitenciarului Giurgiu a intervenit pentru resuscitarea acestuia, concomitent fiind solicitat sprijinul unui echipaj de ambulanţă, prin Serviciul Unic de Urgenţă 112. În ciuda eforturilor depuse a fost declarat decesul acestuia’, a declarat luni, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Giurgiu, Cătălin Zinică.

Turist mort după ce a căzut din telescaun în Parâng. Era beat şi şi-a ridicat bara de protecţie

Acesta a făcut precizarea că deţinutul se afla în evidenţa cabinetului medical şi a serviciilor de specialitate în psihiatrie ale unităţii cu o serie de afecţiuni pentru care i se administra tratament şi a mai avut tentative de suicid de când se afla în penitenciar.

Fratele educatoarei ucise, detalii cutremurătoare despre teroarea îndurată de femeie: „De 10 ani are interdicții, denunții. E avocat și diavol”

Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Giurgiu în vederea stabilirii împrejurărilor producerii evenimentului, iar cauza a intrat în atenţia judecătorului de supraveghere a privării de libertate şi a Poliţiei Municipiului Giurgiu şi este cercetată acum de organele judiciare abilitate din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu.