Un fost consilier al lui Traian Băsescu aruncă bomba. „Aş vrea să ajungă AUR la guvernare. Marii patrioţi să vadă cât de competenţi sunt oamenii care-i aburesc azi cu sloganuri de partid”

Sociologul Sebastian Lăzăroiu, fost consilier prezidenţial în mandatul lui Traian Băsescu, consideră că partidul AUR ar trebui să ajungă la putere în 2024 pentru ca românii să se lecuiască de populism.

27 ian. 2022, 09:19
Un fost consilier al lui Traian Băsescu aruncă bomba. „Aş vrea să ajungă AUR la guvernare. Marii patrioţi să vadă cât de competenţi sunt oamenii care-i aburesc azi cu sloganuri de partid”

Întrebat dacă AUR are vreo şansă să ajungă la guvernare în 2024, Sebastian Lăzăroiu, fost consilier al lui Traian Băsescu, a avansat un scenariu inedit, amintind de momentul în care PRM, partidul condus de Corneliu Vadim Tudor, ar fi putut obţine puterea.

„Doamne, ajută! Nouă ne-a mai trecut o dată glonţul pe la ureche, în 2000. Şi acum îmi pare rău. Pentru România, a fost rău că n-a câştigat Vadim Tudor atunci preşedinţia ţării şi chiar să facă guvernul”, a declarat Sebastian Lăzăroiu, într-un interviu pentru Profit TV, conform News.ro.

Citeşte şi: Cum îşi explică gestul bărbatul care l-a stropit cu cerneală pe George Simion. Tânărul a fost bătut de susţinătorii AUR: „Am fost lovit în cap şi în coaste, mi-au tras masca, mi-au dat jos geaca și gluga

Chiar dacă la acea vreme Vadim ameninţa cu execuţii pe stadion, sociologul Sebastian Lăzăroiu a subliniat că nu s-ar fi ajuns la o asemenea situaţie, însă accederea PRM la putere ar fi avut alte consecinţe.

„Nu s-ar fi întâmplat nicio execuţie pe stadion. Efectul ar fi fost altul. Ar fi fost, probabil o întârziere la intrarea în NATO şi UE, dar măcar românii se lecuiau de acest naţionalism păgubos şi patriotism de paradă şi de toate sloganurile pe care le auzim la mitingurile AUR, pe care le auzeam la PRM. Ne-ar fi fost rău vreo patru ani, poate mai puţin, dacă ieşeau alţii în stradă şi îi dădeau jos, dar măcar ne lecuiam.

Eu aş vrea să ajungă AUR la guvernare în 2024, să ia şi preşedinţia, şi guvernul, pentru că altfel o să ne târâm aşa mulţi ani. Marii patrioţi din România să-i vadă pe cei de la AUR cum guvernează. O să fie exact cum a fost cu Tsipras în Grecia. Când a ajuns la guvernare, Tsipras s-a conformat şi n-a făcut nimic din ce promisese”, a mai spus Sebastian Lăzăroiu, potrivit sursei citate.

Fost consilier al lui Traian Băsescu, Lăzăroiu este de părere că în cazul AUR „eşecul va fi clar” dacă ar ajunge la guvernare.

„Eşecul va fi clar, pentru că multe din promisiunile lor nu vor fi îndeplinite, dar AUR va intra şi pe linie. Orice partid extremist când ajunge la guvernare ştie că trebuie să-i modereze discursul, să se îndrepte mai mult spre centru ca să capteze mai mult din electorat. Numai că ei n-au oameni competenţi acolo”, a mai spus Sebastian Lăzăroiu.

Citeşte şi: George Simion, despre candidatura sa la alegerile prezidențiale: „Cred că avem o șansă bună de a câștiga fotoliul de președinte al României”

Un fost consilier al lui Traian Băsescu aruncă bomba despre Călin Georgescu. „Omul era promovat de nişte grupuri obscure”

De asemenea, Sebastian Lăzăroiu a fost întrebat despre Călin Georgescu, cel promovat de AUR pentru funcţia de premier.

„Îmi amintesc de el. De câte ori se întâmpla să urmeze o numire de premier la Cotroceni, imediat apărea în toată presa că favorit e Călin Georgescu. L-am întrebat şi noi atunci pe preşedinte (Traian Băsescu -n.r) cine e Călin Georgescu, că tot timpul e în cărţi.

Şi ce v-a spus Traian Băsescu?

Nu mai ştiu ce a spus, dar era evident că omul era promovat de nişte grupuri obscure. Omul se prezenta ca un fel de savant, dar dacă te uiţi pe ideile lui, nu e nimic de pus în practică acolo, sunt numai basme. Dar să vină Călin. Georgescu premier cu basmele lui, măcar să se lecuiască românii şi să vadă că guvernarea înseamnă cu totul altceva decât tiribombele lui George Simion”, a conchis Sebastian Lăzăroiu.