Un fost PREŞEDINTE AMERICAN s-a ras în cap în semn de solidaritate cu un copil bolnav de leucemie

Fostul preşedinte american George H. W. Bush s-a ras în cap în semn de solidaritate cu un copil bolnav de leucemie, fiul uneia dintre gărzile sale de corp, a declarat miercuri biroul său de presă, care a prezentat şi fotografii în sprijinul acestui anunţ.

25 iul. 2013, 10:02

George Bush Sr., fost preşedinte în perioada 1989-1993, a urmat astfel exemplul unor agenţi ai Secret Service, serviciul de elită care îi protejează pe conducătorii şi foştii conducători americani, emoţionaţi de povestea tânărului Patrick, în vârstă de numai doi ani, al cărui tratament este însoţit şi de o pierdere a părului, a precizat purtătorul de cuvânt al lui Bush, Jim McGrath, potrivit Agerpres.

Citeşte şi Şosetele preşedintelui: Bush-senior a venit cu şosete roz la o reuniune FOTO

De asemenea, a subliniat McGrath, George Bush şi soţia sa Barbara au făcut o donaţie asociaţiei create pentru a sprijini financiar familia lui Patrick şi a amintit că „familia Bush a pierdut cel de-al doilea copil al său, Robin, din cauza unei leucemii, în urmă cu 60 de ani„.

Purtătorul de cuvânt şi-a însoţit comunicatul de presă cu fotografii, una în care Bush apare ţinându-l pe Patrick pe genunchi şi o alta în care apare preşedintele, băieţelul şi peste 20 de gărzi de corp, la rândul lor rase în cap.

Bush, cel mai vârstnic fost preşedinte american, care face parte dintr-un club restrâns în care se află şi fiul său cel mare George W. Bush, a fost onorat la 15 iulie la Casa Albă de actualul locatar, Barack Obama, pentru angajamentul său în favoarea cauzelor caritabile.

Citeşte şi Iliescu: Curcubeul de la Bucureşti a marcat intrarea în NATO şi a rămas în memoria lui Bush

Viziunea şi exemplul dumneavoastră au luminat calea pentru alţii„, a apreciat Obama, alături de Bush, care nu se mai poate deplasa decât în scaun cu rotile.