Un fragment de schelet de Homo sapiens descoperit în Israel rescrie istoria evoluţiei

Publicat: Luni, 11 Februarie 2019 15:02 // Actualizat: Luni, 11 Februarie 2019 15:02 // Sursa: romaniatv.net

Un maxilar superior de Homo sapiens rescrie istoria evoluţiei, după ce cercetătorii care au studiat fosila, descoperită într-o peşteră din Israel, au concluzionat că este cel mai vechi fragment de schelet al unei fiinţe umane moderne descoperit în afara Africii, scrie Newsweek, potrivit Mediafax.

Fosilele descoperite în ultimii ani i-au determinat pe antropologi să reanalizeze cronologia acceptată până de curând în ceea ce priveşte evoluţia omului şi momentul în care primii reprezentanţi ai speciei au părăsit continentul african.

Cea mai veche fosilă umană, un maxilar superior cu majoritatea dinţilor încă ataşaţi, provine din peştera Misliya din Israel şi a fost datată ca provenind dintr-o perioadă plasată acum 177.000 - 194.000 de ani. Acest lucru înseamnă că este cea mai veche fosilă de Homo sapiens descoperită în afara Africii.

Cei mai vechi oameni, numiţi de antropologi hominizi, au trăit acum şase-şapte milioane de ani, în Africa. Aceşti strămoşi ai omului sunt identificaţi ca aparţinând familiei umane în special datorită dispunerii oaselor care arată clar poziţia bipedă. Abia acum două milioane de ani primii strămoşi ai omului au părăsit Africa şi s-au răspândit în restul lumii.

Pentru o bună perioadă de timp, antropologii au considerat că Homo sapiens a apărut undeva acum 200.000 de ani, în Africa. Această concepţie se baza pe studiile genetice, dar şi pe fosile descoperite în Etiopia (la Herto şi Omo Kibish), vechi de 160.000 - 195.000 de ani.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 feb 03:16
Răspunde | Votează email 0 email
Neagu Mircea
Homo Sapiens , Homo Esteticus , eu cred ca este foarte dificil , de a stii , ceea ce nu poate fi stiut , deoarece Estetica este Extrem de Dificila , si ne dam seama , ca nu stim ! Am cumparat cateva Cani Verzi , cu Galben , le-am pus alaturi de niste Cani Incolore , ieri am Cumparat Niste Cani cu un scris in mai multe Culori , pe un Fond Alb al Canii , iar acele Cani le-am pus Innaintea la o Cana Verde cu Galben , iar dupa aceea o Cana Incolora , si mi-am dat Seama , ca da o Stare de Bine , Alegerea foarte Bine a Culorilor si Canilor in Cadrul Esteticii , iar Japonezii Traiesc 100 de Ani , si datorita Esteticii , care produc Celule Bune Organismului Uman .
1
EUR
4.7305
RON
20 Aug
noapte 18 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H