Un ghepard inventiv a folosit jeep-ul unor turişti pe post de turn de control FOTO

Un grup plecat în safari în Africa a trecut printr-o experienţă terifiantă, în aparenţă, care ulterior s-a dovedit a fi însă foarte interesantă, pentru că turiştii au putut vedea de aproape cum un ghepard, cel mai rapid animal terestru, îşi vânează cina.

RomaniaTV.net
28 iun. 2012, 11:35

Un ghepard aflat în căutare de pradă a folosit jeep-ul decapotabil în care se afla un grup de turişti pe post de „turn de control”. Ghepardul s-a plimbat tacticos pe marginea acoperişului, adulmecând până şi-a reperat prada. Prilej pentru turiştii speriaţi şi curioşi în egală măsură pentru a fotografa animalul.

Din fericire, felina i-a ignorat pe cei aflaţi în maşină şi chiar a pozat liniştită, oferind câteva ipostaze foarte interesante.

Şeful expediţiei, americanul Richard Costin, a surprins câteva instantanee pe care le-a oferit apoi presei.

„Felinele din Masai Mara (Kenya, n.r.) sunt obişnuite cu maşinile şi le ignoră, pentru că nu le consideră o ameninţare. Cred că pe noi ne-a văzut ca parte a maşinii, pentru că nu prea ne-a băgat în seamă. Ghepardul părea chiar relaxat şi nu s-a deranjat nici când alte maşini au oprit pentru a imortaliza momentul. Noi am rămas şi am asistat la vânătoare şi la prinderea prăzii. A fost o zi de-a dreptul magică”, a povestit Richard Costin.