Un grup de 50 de militari va testa vaccinul rusesc anti-COVID. Testele se vor încheia la finalul lunii iunie

Vaccinul rusesc împotriva COVID-19 va fi testat pe un grup de 50 de militari care s-au oferit să participe la acest studiu medical, a anunţat Ministerul Apărări din Rusia. 

RomaniaTV.net
02 iun. 2020, 10:32
Un grup de 50 de militari va testa vaccinul rusesc anti-COVID. Testele se vor încheia la finalul lunii iunie

Potrivit comunicatului, un prim grup de voluntari se va prezenta miercuri la acest centru, unde vor fi supuşi unor analize medicale exhaustive înainte de începerea testelor. Vaccinul a fost elaborat cu participarea specialiştilor militari de la Centrul de Cercetare Ştiinţifică Nr.48 al Ministerului Apărării, unde vor fi realizate şi primele teste clinice. 

„Pentru a verifica siguranţa şi eficienţa vaccinului au fost selectaţi 50 de militari, între care cinci femei, care s-au oferit să participe la teste”, se afirmă într-un comunicat al Ministerului Apărării.

Citeşte şi: Încă un medic din Wuhan a murit de Covid-19! Doctorul prezenta o formă severă, pielea lui a devenit neagră în urma cedării rinichiilor

Testele clinice pentru noul vaccin se vor încheia la sfârşitul lunii iulie, potrivit ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu. 

Şapte centre ştiinţifice din ţară lucrează la dezvoltarea unui vaccin împotriva COVID-19 şi a unor medicamente pentru a combate această boală infecţioasă, a anunţat Guvernul rus. Săptămâna trecută, Ministerul Sănătăţii a anunţat înregistrarea primului medicament pentru tratarea COVID-19.

Citeşte şi: OMS dezmite teoria conform căreia COVID-19 şi-a pierdut din putere: Nu s-a schimbat

Potrivit producătorilor săi, medicamentul Afivavir, dezvoltat pornind de la antiviralul japonez Favipivarir, este foarte eficient împotriva noului coronavirus şi că din 11 iunie spitalele ruse vor primi doze suficiente pentru 60.000 de tratamente.

În Rusia s-au înregistrat până în prezent 423.741 cazuri de COVID-19 (8.863 în ultimele 24 de ore) şi 5.037 decese (182 în ultimele 24 de ore), potrivit statisticilor oficiale.


loading...