Un influencer a murit după după ce s-a filmat în timp ce bea Baijiu, un alcool chinezesc

Un influencer celebru în social media a murit la scurt timp după ce s-a filmat în timp ce bea mai multe sticle de Baijiu, un alcool chinezesc, relatează mass-media de stat din China, într-o evoluţie care ar putea reînnoi dezbaterile privind modul de reglementare a industriei, scrie CNN.

28 mai 2023, 12:30
Un influencer a murit după după ce s-a filmat în timp ce bea Baijiu, un alcool chinezesc
Un influencer a murit după după ce s-a filmat în timp ce bea Baijiu

Un influencer a murit după după ce s-a filmat în timp ce bea Baijiu. Sanqiange (sau Fratele Trei Mii) a fost găsit mort la doar câteva ore după ce s-a difuzat participând la o competiţie cu un coleg influencer care presupunea consumul de Baijiu, un alcool chinezesc cu un conţinut tipic de alcool cuprins între 30% şi 60%, a relatat Shangyou News.

Citeşte şi: Influenceriță de 23 de ani, găsită moartă într-un șanț din Mexic, după trei săptămâni de căutări. Alte șase cadavre au fost descoperite în același loc

Un influencer a murit după ce s-a filmat în timp ce bea Baijiu

Unul dintre prietenii săi a declarat că Sanqiange – identificat după numele de familie din viaţa reală, Wang – a participat la o provocare online cunoscută sub numele de „PK” împotriva unui alt influencer în primele ore ale zilei de 16 mai şi a transmis în direct rezultatele pe canalul său Douyin.

Provocările „PK” presupun dispute unu la unu în care influencerii se întrec între ei pentru a câştiga recompense şi cadouri din partea fanilor şi implică adesea pedepse pentru cel care pierde – aparent, în acest caz, consumul de Baijiu.

Nu ştiu cât de mult consumase înainte de a mă conecta la televizor. Dar, în ultima parte a videoclipului, l-am văzut terminând trei sticle înainte de a începe cu a patra. Jocurile PK s-au încheiat în jurul orei 1 dimineaţa, iar la ora 13.00 (când familia l-a găsit) dispăruse„, a declarat prietenul, identificat doar ca Zhao, pentru Shangyou News.

Wang, descris ca fiind o persoană „decentă şi directă” de către Zhao, avea un istoric de filmări în care se filma participând la concursuri similare care implicau alcool şi le posta pe aplicaţie.

O înregistrare video care pare să-l arate pe Wang luând parte la ultima sa provocare a devenit virală pe reţelele de socializare chinezeşti, dar nu mai este disponibilă pentru vizionare.

CNN scrie că moartea lui Wang va contribui probabil la o dezbatere în jurul reglementării acestei industrii, care a atras atenţia autorităţilor în ultimii ani din cauza stilului de viaţă luxos al unor streameri şi a provocărilor ieşite din comun la care aceştia participă.