Un medic din Iaşi este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă. Primea lunar 36.000 de lei

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a pus sub acuzaţie medicul ieşean Diana Iliescu Bulgaru, directorul Institutului de Medicină Legală (IML) din Iaşi. Potrivit unor informaţii oficiale furnizate de DNA, Diana Bulgaru este inculpată pentru luare de mită şi trafic de influenţă.   

RomaniaTV.net
29 sept. 2020, 15:54
Un medic din Iaşi este acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă. Primea lunar 36.000 de lei

Directorul IML a fost plasat sub control judiciar de procurori şi a formulat o plângere împotriva măsurii preventive. 

Tribunalul Iaşi va anunţa joi, 1 octombrie, dacă menţine sau nu măsura controlului judiciar. Potrivit unor surse, acuzaţiile ar fi referitoare la achiziţii publice de materiale sanitare, efectuate în perioada pandemiei, scrie Adevarul. 

Citeşte şi: Campania electorală, final spectaculos. Un panou imens cu hashtagurile „Caine” şi „Trafic de influenţă” a apărut în Bucureşti

Într-un răspuns oficial, DNA invocă faptul că oferirea unor date din această investigaţie ar periclita cursul anchetei. „Pe rolul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul teritorial Iaşi se află în lucru o cauză penală în care procurorii anticorupţie au dispus, faţă de persoana la care faceţi referire, punerea în mişcare a acţiunii penale pentru săvârşirea infracţiunilor de luare de mită şi trafic de influenţă. În acest moment, alte informaţii referitoare la stadiul anchetei, nu pot fi puse la dispoziţie în conformitate cu prevederile art. 12, alin. 1, lit. e, din Legea 544/2001”, a precizat DNA, care a refuzat să dezvăluie în ce a constau presupusele fapte de corupţie comise de Bulgaru.

În acelaşi dosar, alături de Diana Bulgaru, a fost pusă sub acuzare şi o altă angajată de la IML, Lucia Manolache. Aceasta a fost plasată, la rândul ei, sub control judiciar. Potrivit declaraţiei ei de avere din 2020, pentru funcţia de director, Diana Bulgaru a primit un salariu lunar mediu de 28.400 de lei, în timp ce de la UMF Iaşi, unde e profesor universitar, a mai încasat 8.300 de lei lunar.


loading...
Partenerii noștri