Un medic din Iaşi vrea să se infecteze voluntar cu coronavirus. „Astfel de virusuri nu prezintă pericol vital”

Medicul ieşean Răzvan Constantinescu s-a oferit să se infecteze cu coronavirus şi susţine că rata mortalităţii cauzate de virusul care a ucis peste 2.600 de oameni este apropiată de cea provocată de gripă. Doctorul atrage atenţia că persoanele bolnave şi vârstnicii sunt cele mai vulnerabile categorii deoarece coronavirusul le-ar putea pune viaţa în pericol.

RomaniaTV.net
25 feb. 2020, 13:48
Un medic din Iaşi vrea să se infecteze voluntar cu coronavirus. „Astfel de virusuri nu prezintă pericol vital”

Răzvan Constantinescu, medic primar medicină internă și gastroenterologie at Institutul de Gastroenterologie și Hepatologie Iași, a explicat, printr-un mesaj publicat pe Facebook, motivul pentru care se oferă voluntar pentru a fi infectat cu coronavirus.

„Ca să-i lămuresc pe imbecilii care umblă cu chiloțeii pe nas prin aeroporturi, mă ofer voluntar să mă infectez cu virusul vieții. Să vadă și ei un medic nevaccinat ”antigripal” (o tâmpenie, având în vedere polimorfismul virusurilor gripale) care nu moare, frate, deși ”a susținut ciuma roșie” (!)”, a scris medicul ieşean.

Citeşte şi: Politician de rang înalt, infectat cu coronavirus. Vice-ministrul Sănătăţii a fost depistat pozitiv cu virusul ucigaş

Cadrul medical a explicat că acest tip de virus nu prezintă pericol vital decât pentru anumite categorii.

„Prostovănimea lumii în care trăim nu pricepe nimic, se comportă ca o turmă, de aceea este ușor de manipulat. Ea nu poate înțelege că astfel de virusuri nu prezintă pericol vital decât pentru categoriile cu risc maxim: cirotici, neoplazici, vârste extreme, pacienți cu insuficiență cardiacă severă, BPOC, imunodeprimați (aș adăuga eu, și cei care s-au vaccinat aiurea pentru orice prostie). Generația ”i-phone” poartă barbă și glezne goale, mască de pânză pe facies, urlă că vrea nu știu ce țară ca afară, iese la proteste în mod ovin, se vaccinează în draci ca să-și facă rost de vreo leucemie și apoi se plânge că statul nu face nimic pentru ei, nu îi pune biberonul. Mortalitatea gripei ”Covid-19” este de 2,4%, comparativ cu 2,1% cât a fost cea a epidemiei de gripă din 2018. Și atunci de ce vă isterizați, glezno-barbișoanelor”?”, a menţionat dr. Răzvan Constatinescu.

Citeşte şi: Bărbat întors recent din România, confirmat cu coronavirus în Italia