Un medic din Târgu-Jiu s-a ales cu dosar penal pentru că refuză să examineze pacienţii suspecţi de coronavirus

Un medic de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgu-Jiu s-a ales cu dosar pentru abuz în serviciu şi zădărnicirea combaterii bolilor deoarece a refuzat să examineze şi să ofere servicii medicale pacienţilor suspecţi de infecţie cu coronavirus. 

RomaniaTV.net
10 apr. 2020, 11:47
Un medic din Târgu-Jiu s-a ales cu dosar penal pentru că refuză să examineze pacienţii suspecţi de coronavirus

Cercetările sunt efectuate de către IPJ – Gorj – Serviciul Investigaţii Criminale, sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu.

„La data de 06.04.2020, urmare a unui articol apărut în mass-media şi mediul online, un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu s-a sesizat din oficiu cu privire la săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, prev. de art. 297 alin. l din Codul penal, şi zădărnicirea combaterii bolilor, prev. de art. 352 alin. 2 Cod penal, reţinându-se că doctor G.N., din cadrul S.J.U.

Citeşte şi: Daniela Marcoci, noul manager al Spitalului Judeţean Neamţ: Vom încerca să limităm greşelile pe care le-am văzut la Suceava

Târgu-Jiu – Secţia Infecţioase, nu îşi exercită atribuţiile de serviciu, respectiv refuză să examineze şi să ofere servicii medicale pacienţilor suspecţi de infecţie cu virusul SARS-CoV-2, serviciile medicale fiind prestate doar de asistenta medicală D.L.”, se arată într-un comunicat al Parchetului din Târgu-Jiu.