Veşti mari pentru români. Un medicament antiCOVID intră în producţie la o fabrică din Cluj!

Vin veşti bune pentru români. O fabrică de medicamente din Cluj Napoca va produce un medicament pentru persoanele infectate cu noul coronavirus.

06 mai 2021, 09:34
Veşti mari pentru români. Un medicament antiCOVID intră în producţie la o fabrică din Cluj!

Un medicament antiCOVID intră în producţie la o fabrică din Cluj! Medicamentul va fi utilizat în tratarea simptomelor medii şi uşoare de COVID-19.

Veşti mari pentru români. Un medicament antiCOVID intră în producţie la o fabrică din Cluj!

Terapia Cluj, cel mai mare producător de medicamente din România, va introduce în fluxul de producție, începând cu luna următoare, un medicament antiviral folosit în tratarea simptomelor medii şi uşoare de COVID.

Producătorul din Cluj va fabrica, din iunie, până la 100 de mii de cutii pe lună, aceasta fiind capacitatea maximă care poate fi realizată aici, fără investiții suplimentare.

„Totul depinde de ce se va întâmpla dacă începe vaccinarea, care sperăm să fie eficientă. Atunci cererea va scădea, însă în prezent este o cerere uriaşă, cele un million de doze care vor fi livrate din ianuarie au fost solicitate deja de zece spitale”, a explicat Dragoş Damian, CEO-ul Terapia Cluj, în luna decembrie a anului trecut.

Grupul pentru Comunicare Strategică a anunţat 1.564 de cazuri noi COVID-19 în România în ultimele 24 de ore. De asemenea, 142 de persoane infectate cu noul coronavirus au murit. Până astăzi, 5 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 1.060.895 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 1.002.985 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.564 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.810. Dintre acestea, 1.121 sunt internate la ATI.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 7.420.545 de teste RT-PCR și 922.015 teste rapide antigenice. În ultimele 24 de ore au fost efectuate 24.559 de teste RT-PCR (13.048 în baza definiției de caz și a protocolului medical și 11.511 la cerere) și 12.423 de teste rapide antigenice.

Pe teritoriul României, 22.691 de persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 7.933 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 49.070 de persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 113 persoane.

Citeşte şi: Noile medicamente descoperite de japonezi pentru a scăpa de COVID: Ar putea fi eficiente şi împotriva noilor viruşi care ar putea apărea