Un model celebru face afirmaţii şocante. Susţine că pandemia este un „cadou” făcut Pământului

Cunoscutul model Elyse Knowles a făcut o declarație care a stârnit un val de critici la adresa ei. Într-un interviu pe crae l-a acordat unei publicații chiar de ziua Pământului, Elyse Knowles a spus că această pandemie este un „cadou” pentru planetă.

RomaniaTV.net
23 apr. 2020, 13:12
Un model celebru face afirmaţii şocante. Susţine că pandemia este un „cadou” făcut Pământului

În timp ce răspândirea coronavirusului a fost devastatoare în nenumărate moduri, dacă vom căuta partea bună, vom găsi cadoul pe care l-a dat planeta noastră”, a spus ea.

Citeşte şi: O angajată Metrorex, confirmată cu coronavirus. Colegii cu care a intrat în contact vor intra în izolare

Modelul a continuat cu o listă de avantaje ale pandemiei: aerul mai curat, plajele frumoase, sclipirile strălucitoare ale râurilor, viața sălbatică a planetei bucurându-se de „o casă mai sigură”, toate acestea în timp ce oamenii stau acasă pentru a practica distanțarea socială.

Mama Natură ne-a dovedit că minimalizând amprenta umană colectivă, lumea noastră poate inspira și reface, a continuat ea.

Simt cum s-a aprins focul în mine pentru a susține în continuare schimbările pozitive! Avem o singură lume. Trebuie să o tratăm cu grijă absolut”, a concluzionat modelul.

Elyse este o pasionată susținătoare a mediului, anul trecut s-a mutat la Byron Bay, alături de iubitul ei Josh Barker pentru a trăi o viață în armmonie cu mediul înconjurător, relateză Dailymail.

Nicotina, un posibil aliat în lupta cu noul coronavirus

Un aliat pe cât de problematic pe atât de neașteptat s-ar putea dovedi prețios în lupta cu noul coronavirus: nicotina. Ar fi oare fumătorii mai puțin expuși în fața unor infecții cu SARS-CoV-2? Această ipoteză, avansată de Assistance publique – Hôpitaux de Paris (AP-HP), se bazează pe rezultatele unui studiu care subliniază numărul mic de fumători internați ca pacienți.

Citeşte şi: Cum s-a infectat ÎPS Pimen cu coronavirus. Ce a scos la iveală ancheta epidemiologică de la Mănăstirea Sf. Ioan din Suceava

AP-HP (care reunește instituții medicale publice din Paris și din împrejurimile capitalei franceze) este printre cele mai mari structuri spitalicești din Europa și una dintre cele mai mari din lume. Este o structură de tip universitar care asigură pregătirea cadrelor medicale și tratarea pacienților în 52 de ramuri ale medicinei. Are peste 90.000 de angajați, între care 15.800 de medici, și administrează 44 de spitale. 

Astfel, AP-HP a constatat că dintre 11.ooo de pacienți internați cu Covid-19 la începutul lunii aprilie,  numai 8,5 dintre ei erau fumători. O proporție uimitor de mică, dat fiind numărul mare de fumători din Franța (25,4 la sută din populație), scrie Le Point.