Un nord-coreean dă în judecată constructori olandezi de nave care i-ar fi confiscat o mare parte din salariu

Un nord-coreean depune plângere penală, în Olanda, împotriva unor constructor olandez de nave şi se declară victima sclaviei moderne pe un şantier naval din Polonia; el acuză ”statul nord-coreean i-a confiscat o mare parte din salariu”.

08 nov. 2018, 16:46
Un nord-coreean dă în judecată constructori olandezi de nave care i-ar fi confiscat o mare parte din salariu

Un nord-coreean depune plângere penală, în Olanda, împotriva unor constructor olandez de nave şi se declară victima sclaviei moderne pe un şantier naval din Polonia; el acuză ”statul nord-coreean i-a confiscat o mare parte din salariu”

Un muncitor nord-corean care acuză că este victima scalviei moderne pe un şantier naval în Polonia a depus plângere penală împotriva constructorului de nave olandez care a cumpărat produse la firma polonză, relatează The Associated Press.

Bărbatul, al cărui nume nu a fost dezvăluit, a ”muncit timp de 12 ore pe zi în condiţii periculoase, iar statul nord-coreean i-a confiscat o mare parte din salariu”, a anunţat joi, într-un comunicat, asociaţia Global Legal Action Network.

Citeşte şi Salariul minim se modifică în funcţie de studii şi vechime. Schimbări de ultimă oră anunţate de Eugen Teodorovici

Reţeaua nu a dezvăluit numele reclamantului, ”pentru a-i proteja securitatea”.

Avocata olandeză Barbara van Straaten, care a depus plângerea luni, nu a dezvăluit numele companiei olandeze implicate, pentru a nu compromite eventuale anchete.

Potrivit legislaţiei olandeze, companiile pot fi date în judecată dacă obţin profit prin exploatare, inclusiv în alte ţări.


loading...