Un nou caz zguduie învăţământul românesc. Ce le făcea un dascăl elevelor minore şi ce l-a dat de gol

Un învăţător de 21 de ani care predă la o şcoala gimnazială din satul Slobozia, comuna Voineşti, judeţul Iaşi, este acuzat că-şi hărţuieşte sexual elevele de clasa a IV-a. Totul a ieşit la iveală după ce bărbatul i-ar fi trimis uneia dintre minore un "un bilet de amor".

RomaniaTV.net
21 ian. 2020, 15:39
Un nou caz zguduie învăţământul românesc. Ce le făcea un dascăl elevelor minore şi ce l-a dat de gol

O elevă de clasa a IV-a a mers acasă cu un bilet şi le-a spus părinţilor că este de la „domnul învăţător”. Părinţii fetei au mers la şcoală pentru a cere explicaţii, acuzându-l pe dascăl de hărţuire sexuală. 

„Este vorba despre un învăţător de vreo 21 de ani, venit proaspăt de la Vaslui. Are clasa primară şi la ore pipăie fetele, le ridică în braţe…Uneia dintre fete i-a scris o scrisoare în care îi spunea că ar vrea să îi dea cadoul personal. Când s-au dat cadourile la Crăciun, fata a găsit acest bilet şi i l-a arătat mamei, care a venit la şcoală şi a făcut panaramă. Noi am luat acest caz în vedere, ca să nu se mai repete”, a spus mediatorul sanitar al şcolii, potrivit adevărul.ro

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Iaşi, Sabina Manea, a declarat pentru Adevărul că nu s-a deschis nicio anchetă la nivelul inspectoratului, cazul învăţătorului acuzat de hărţuire sexuală fiind analizat doar la nivel de şcoală, fapt confirmat şi de conducerea instituţiei de învăţământ. 

Reprentanţii Şcolii Gimnaziale din Slobozia au transmis că s-a deschis o anchetă internă. Deşi învăţătorul neagă acuzaţiile care i se aduc, părinţii fetei şi mediatorul sanitar al şcolii susţin în continuare că învăţătorul ar avea un comportament inadecvat cu elevele sale.   

„Părinţii au venit la şcoală şi au cerut să fie schimbat învăţătorul, că se tem pentru fata lor. Sunt copii care nu mai vor să vină la şcoală, că le este frică de învăţător, că le ia în braţe şi le pipăie. Pe una a luat-o direct din copac şi a început să o pipăie. Pe alte eleve le ia în braţe în timpul orelor”, a mai spus mediatorul sanitar.  

După apariţia cazului în presă, un reprezentant al Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională a mers la şcoală şi a stat de vorbă cu elevii.