Dosar penal după incendiul de la metrou Piaţa Romană. Mai multe infracţiuni, cercetate de anchetatori

Poliţiştii şi procurorii au deschis, marţi, un dosar penal în cazul incendiului de la metrou în urma căruia peste 170 de persoane au fost evacuate, iar 25 dintre acestea au avut nevoie de îngrijiri medicale.

24 mai 2022, 23:13

Dosar penal după incendiul de la metrou Piaţa Romană. Se fac verificări pentru mai multe infracţiuni.

„Cu privire la evenimentul înregistrat în data de 24.05.2022, când un tren a rămas blocat in tunel in zona stației de metrou Piața Romană, sector 1, polițiștii Brigăzii de Politie pentru Transportul Public s-au sesizat din oficiu și desfășoară activități investigative sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de distrugere din culpă, respectiv neluarea măsurilor legale de securitate și sănătate in munca, nerespectarea măsurilor legale de sănătate și securitate in muncă”, au anunţat reprezentanții Brigăzii de Politie pentru Transportul Public.

Citeşte şi: Primele imagini de la evacuarea călătorilor din metrou! „Era mult fum. A durat 15-20 de minute până am ieşit”

Cercetările sunt continuate de Brigada de Poliție pentru Transportul Public, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1.

Un tren de metrou care a plecat din staţia Piaţa Romană în direcţia Berceni s-a defectat marţi, fiind degajări mari de fum, anunţă Metrorex, conform căruia „călătorii aflaţi în trenul defect au forţat deschiderea uşilor, fapt ce a condus la blocarea trenului în tunel”.

Citeşte şi: Panică la metrou, călătorii evacuaţi de urgenţă. S-a activat planul roşu de intervenţie 

Comandantul intervenţiei de la metrou, Orlando Şchiopu, a declarat, însă, că a fost un incendiu cu flacără, care s-a manifestat la o cutie cu conductori de la nivelul şinei, conform News.ro.

Pasagerii aflaţi în garnitura de metrou defectă au fost evacuaţi. Şi la staţiile Piaţa Victoriei şi Universitate au fost evacuaţi călătorii.

Şeful DSU Raed Arafat a precizat că au fost evacuate 172 de persoane, iar 25 au fost evaluate medical. De asemenea, două au fost transportate la spital.

Citeşte şi: Restricţii în trafic după incidentul de la metrou. Prefectul Capitalei anunţă o anchetă, se pare că greutatea vagonul e de vină