Un nou malware care fură parole vizează utilizatorii de jailbreak iOS

Deşi ideea de jailbreak iOS vine cu multe beneficii pe partea de personalizare, se pare că implică şi câteva riscuri când vine vorba de malware.

RomaniaTV.net
23 apr. 2014, 11:55
Un nou malware care fură parole vizează utilizatorii de jailbreak iOS

Activitatea de jailbreak vizează, în cea mai mare parte, utilizatorii de iDevice-uri. Aceasta implică o operaţiune în urma căreia vă puteţi instala mai multe aplicaţii pe care Apple a considerat că nu le doreşte în AppStore. Multe dintre acestea, vă oferă o libertate mai mare când vine vorba de personalizarea experienţei de utilizare a unui iPhone sau iPad. Din păcate, în momentul în care vă faceţi jailbreak, renunţaţi practic la protecţia pe care v-o oferă sistemul de verificare şi aprobare al aplicaţiilor oferit de Apple. Stefan Esser, un expert în securitate, a descoperit zilele trecute un malware care vizează în mod exclusiv iDevice-urile, adică jailbreak iOS.

După infectare, respectivul virus se manifestă prin diverse crash-uri şi, cel mai grav, prin furtul numelui de utilizator Apple şi al parolei aferente. În urma unui studiu mai atent, Esser a descoperit că originea acestei infecţii este China şi că sursa răutăţilor este un fişier intitulat Unflod.dylib.

Află cum poţi scăpa de acest malware pentru jailbreak iOS pe Playtech.ro.