Un nou pădurar a fost atacat de hoţii de lemne. Bărbatul, ameninţat cu drujba

Un nou pădurar a fost atacat de hoții de lemne. Bărbatul din județul Arad a fost amenințat cu drujba după ce a surprins un individ că taie ilegal lemne din pădurea pe care o păzea.

25 oct. 2019, 08:03
Un nou pădurar a fost atacat de hoţii de lemne. Bărbatul, ameninţat cu drujba

Un bărbat de 33 de ani, din Ususău, este cercetat de poliţişti după ce a fost prins în flagrant de un pădurar, în timp ce fura lemne. Hoţul încărcase într-o camionetă aproximativ 1,25 metri cubi de lemne depozitate în rampa fondului forestier de pe raza localităţii Lipova.

„La vederea lucrătorului de la ocolul silvic, acesta l-ar fi ameninţat cu un motofierăstrău, pe care l-ar fi pornit în faţa acestuia încercând să-l intimideze, după care ar fi plecat”, se arată într-un comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Arad.

Poliţiştii l-au identificat pe suspect, găsind acasă la acesta lemnele furate, şi îl cercetează penal pentru furt de material lemnos şi ultraj.

Noi detalii din cazul pădurarului omorât în stil mafiot de hoţii de lemne: „Efectiv l-au executat! Au trecut şi cu căruţa peste el”

Un pădurar a fost găsit mort într-o pădure din Maramureş. Moartea lui Liviu Pop a fost a şasea de acest tip în pădurile României. De la începutul acestui an s-au înregistrat 16 cazuri de agresiune asupra personalului silvic al Romsilva care asigură paza fondului forestier administrat, iar între 2014 şi 2018 au avut loc alte 168 de cazuri de agresiuni asupra personalului Romsilva care asigura paza pădurilor, în numeroase cazuri fiind necesară spitalizarea, în urma rănilor grave suferite.

Cazul pădurarului ucis de hoţii de lemne schimbă legea: personalul silvic va fi dotat cu arme letale