Un nou protest la Ministerul Sănătății! Diana Șoșoacă a sunat la 112 pentru că nu i s-a permis accesul în instituție

O nouă seară de proteste în fața Ministerului Sănătății! Zeci de oameni au ieșit în stradă, pentru a doua zi consecutiv, pentru a cere căderea Guvernului Cîțu.

31 ian. 2021, 19:03
Un nou protest la Ministerul Sănătății! Diana Șoșoacă a sunat la 112 pentru că nu i s-a permis accesul în instituție
foto: Inquam

Update

. Diana Șoșoacă și zecile de protestatari au plecat în marș către Spitalul Sfântul Pantelimon, unde mai mulți pacienți au fost evacuați de la Terapie Intensivă din cauză că salonul s-a umplut de fum.

Update. Mai multe zeci de persoane au ieșit să protesteze și în Drobeta Turnu Severin.

Update. Protestatarii strigă lângă biroul lui Raed Arafat: „Asasinii!”.

Diana Șoșoacă, senator AUR, s-a alăturat protestatarilor revoltați de tragedia de la Institutul Matei Balș, soldată cu șapte morți.

Senatoarea AUR, ajunsă la Ministerul Sănătății, a încercat să intre în instituție și s-a trezit cu ușile închise. La scurt timp, a sunat la 112 și a chemat un echipaj de poliție.

„L-am sunat pe Voiculescu, văd că nu vrea să răspundă. Noi nu plecăm de aici. Avem o astfel de situație și tu nu ai o comisie de urgență care să lucreze în Ministerul Sănătății? Cum e posibil așa ceva? Acum vreau să sun la 112″, a spus ea.

Diana Șoșoacă, în timpul apelului la 112: „Sunt în fața Ministerului Sănătății, unde e obligatoriu să mă lase să intru, iar jandarmii nu deschid ușa. E vorba de un înalt demnitar care are dreptul să intre în orice instituție publică. Vă rog să trimiteți aici un echipaj”.

„În țara asta nimeni nu știe legea. mi se spune să aștept să mi se dea legătura cu poliția”, i-a spus Șoșoacă jurnalistului România Tv.

„Vine un echipaj. Vreau să discut cu persoana de gardă în această seară de la Ministerul Sănătății”, a mai spus Diana Șoșoacă.

Ulterior, senatoarea AUR  a spus că va face plângere penală pentru că nu a putut să intre în instituție.

„Lui Raed Arafat îi voi cere mai multe lucruri, nu doar demisia. El deține o parte a adevărului”.

În tot acest timp, protestatarii flutură steagul României, fluieră, urlă „Demisia!”, „Rușine să vă fie”, „Nu mai vrem regimul capitalist” și cer demisia Guvernului. Mulți spun că vor să-și dea foc la măști.

„Nu vă mai lăsați păcăliți. O să fie prea târziu. Nu vreți să ieșiți, o să fie rău”, a spus unul dintre protestatari.