Voiculescu spune că nici premierul, nici președintele nu i-au cerut demisia după tragedia de la Balș: „Nu am avut să ne reproșăm lucruri”

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a declarat că nici președintele României, nici premierul Cîțu, nu i-au cerut demisia din funcție după tragedia de la Institutul Matei Balș.

31 ian. 2021, 17:09
Voiculescu spune că nici premierul, nici președintele nu i-au cerut demisia după tragedia de la Balș: „Nu am avut să ne reproșăm lucruri”

Vlad Voiculescu a precizat că premierul Florin Cîțu și Klaus Iohannis nu au avut ce să-i reproșeze până acum.

„Ne reproşăm în faţă ce avem de reproşat şi lucrăm împreună în fiecare zi”, a explicat ministrul.

Totuși, Vlad Voiculescu a adăugat că până acum nu a avut nimic a reproşa prim-ministrului şi nici nu a primit reproşuri din partea acestuia.

„Nu am avut până acum să ne reproşăm lucruri, dar atunci când avem ceva de discutat discutăm cât se poate de deschis. Cred că este singura formă de colaborare care poate să ducă lucrurile mai departe şi mă bucur să spun că în guvernul ăsta, până în acest moment, avem tipul ăsta de colaborare cu toţi miniştrii, nu numai cu domnul Cîţu”, a precizat Vlad Voiculescu.

Voiculescu: „Firea e direct responsabilă”

Ministrul aruncă vina pe PSD și în special pe Gabriela Firea, pe care o consideră „direct responsabilă pentru situația termoficării din București”.

„Mi-am adus aminte că PSD mi-a cerut demisia și e foarte interesant și folosesc cuvântul interesant în mod expres. Un partid precum PSD cere demisia mea și am văzut că este o linie de atac similară la Nicușor Dan, la Nicușor Dan pentru că nu era căldură, atunci când prima pe lista domniilor de la PSD era doamna Firea, care este direct responsabilă pentru situația termoficării din București – 4 ani de zile în care nu s-a întâmplat nimic”, a afirmat Vlad Voiculescu, fiind întrebat dacă Adrian Streinu-Cercel are vreo responsabilitate morală sau administrativă pentru incendiul de la „Matei Balș”.

Ministrul Sănătății a susținut ieri o conferință de presă în care a spus că „sistemul de sănătate are păcate vechi, nu sunt de ieri, de azi. Astăzi vorbim despre incendii și de o pandemie, nu știm ce grozăvie va veni peste noi mâine”.

Când i s-a adus la cunoștință faptul că sute de persoane au ieșit în stradă pentru a-i cere demisia și a fost întrebat dacă are de gând să renunțe la funcție, Vlad Voiculescu a spus că „echipa noastră a început aici în urmă cu mai puțin de o lună. Cred că e sănătos ca atunci când e o problemă să o privim în față și să vedem care sunt responsabilii. Trebuie să vedem care sunt cauzele care au dus la ceea ce s-a întâmplat ieri”.