Un nou simptom al coronavirusului, semnalat de mai mulţi pacienţi infectaţi. Poate apărea chiar la debutul bolii

Un număr mare de pacienţi confirmaţi cu COVID-19 s-au plâns de un simptom care nu a fost trecut de la început pe lista de semne ale infectării. Mai mult, acest simptom apare încă din stadiile incipiente ale bolii.

RomaniaTV.net
15 apr. 2020, 05:02
Un nou simptom al coronavirusului, semnalat de mai mulţi pacienţi infectaţi. Poate apărea chiar la debutul bolii

Alături de febră şi tuse seacă, principalele semne care pot indica prezenţa coronavirusului în organism, un număr mare de pacienţi s-au confruntat cu oboseala psihică sau „mintea înceţoşată”, scrie a1.ro.

Potrivit unui studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății pe pacienţi infectaţi cu COVID-19, 87,9% au avut febră, 67,7% s-au confruntat de o tuse seacă, persistentă, în timp ce 38,1% dintre pacienți au acuzat acest tip de oboseală psihică.

Simptome mai puţin cunoscute ale infecţiei cu COVID-19. Nu se manifestă în faza incipientă a bolii

Thea Jourdan, în vârstă de 50 de ani, a spus că nu a avut febră sau tuse după ce s-a infectat cu noul coronavirus, dar a observat că se concentra cu foarte mare greutate: „Inițial, m-am simțit extenuată. Nu aveam cine știe ce tuse și nici febră. Aveam mintea încețoșată. Nu puteam nici să completez formulare necesare copiilor mei, la școală. Voiam doar să dorm”, povesteşte femeia.

O pacientă din Seattle a descris un simptom similar. „Am avut durere de cap și mintea încețoșată. Îmi era imposibil să mă concentrez”, spune şi aceasta.