Un nou termen în procesul lui Miron Mitrea de la ICCJ

Un complet de cinci judecători de la Înalta Curte de Casație și Justiție dezbate marți un nou termen al dosarului în care deputatul PSD Miron Mitrea a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în dosarul referitor la renovarea casei mamei sale din localitatea Voluntari, transmite Agerpres.

RomaniaTV.net
19 ian. 2015, 18:41
Un nou termen în procesul lui Miron Mitrea de la ICCJ

Marți este al doilea termen al apelului declarat de Miron Mitrea, după ce pe 12 ianuarie dosarul a fost amânat deoarece Mitrea și Irina Jianu au declarat că nu și-au angajat avocați.

Pe 15 octombrie 2014, deputatul PSD Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu executare, judecători dispunând și confiscarea sumei de 169.000 lei.

În același dosar, fosta șefă a Inspectoratului de Stat în Construcții, Irina Jianu, a fost condamnată la cinci luni închisoare.

Cei doi au declarat apel.

Potrivit DNA, în perioada 2001-2002, Miron Mitrea ar fi primit de la Irina Jianu foloase necuvenite în cuantum de 927.420 de lei în schimbul numirii și menținerii acesteia în funcția de inspector-șef adjunct și inspector-șef al ISC.

DNA susține că această sumă reprezintă contravaloarea lucrărilor de construcții, amenajare și dotare efectuate cu titlu gratuit și în lipsa unor contracte de antrepriză sau subantrepriză de SC Conimpuls SA Bacău, SC Vertcon SA Bacău, SC Durimpuls SRL Bacău și SC Regal Glass SRL Bacău la un imobil din județul Ilfov, proprietatea mamei lui Miron Mitrea.