Un nou tratament anti-COVID, avizat de Agenția Europeană a Medicamentului. Cum va fi folosit sotrovimab

Agenţia Europeană a Medicamentului a avizat folosirea anticorpilor monoclonali sotrovimab pentru tratatea pacienților COVID care nu au nevoie de oxigen suplimentar. Tratamentul se adresează adulților și adolescenților de peste 12 ani, potrivit unui comunicat al agenției.

26 mai 2021, 11:19
Un nou tratament anti-COVID, avizat de Agenția Europeană a Medicamentului. Cum va fi folosit sotrovimab

Un nou tratament anti-COVID a fost avizat de Agenția Europeană a Medicamentului (EMA). Este vorba despre sotrovimab. Anticorpii monoclonali sotrovimab pot fi folosiţi în tratarea adulților și adolescenților (cu vârste de peste 12 ani și cântărind cel puțin 40 de kilograme), care nu necesită oxigen suplimentar și nu sunt în pericol să dezvolte o formă severă a bolii.

Citeşte şi: Veşti mari pentru români. Un medicament antiCOVID intră în producţie la o fabrică din Cluj!

Medicamentul este produs de compania britanică GlaxoSmithKline împreună cu compania americană Vir Biotechnology.

Potrivit EMA, rezultatele iniţiale ale studiilor indică faptul că sotrovimab reduce riscul de spitalizare pentru mai mult de 24 de ore sau deces cu 85% față de pacienții care au primit placebo. Spitalizarea pentru mai mult de 24 de ore sau decesul au apărut la 1% (3 din 291) din pacienții care au primit sotrovimab și la 7% (21 din 292) din cei care au primit placebo.

Citeşte şi: Anunţul aşteptat de întreaga lume. Apare medicamentul care te scapă de Covid-19

Experţii EMA analizează deja alte trei medicamente pentru anticorpi împotriva COVID -19. Până în prezent, Remdesivir este singurul medicament pe care agenţia l-a aprobat pentru tratamentul împotriva COVID -19.