Un pacient a murit după ce a căzut pe scările spitalului

Un pacient a murit după ce a căzut pe scările unui spital din Sibiu, în timp ce era dus de un infirmier la raze.

RomaniaTV.net
25 apr. 2012, 11:35
Un pacient a murit după ce a căzut pe scările spitalului

Bărbatul decedat avea 62 de ani.

Pacientul era internat la oncologie şi a căzut pe scări, în cap, în timp ce era transferat către camera unde i se făcea tratamentul cu raze. Acesta a suferit o hemoragie şi miercuri a murit, în urma unor cheaguri de sânge formate pe creier.

Medicii spun că au vrut să îl opereze, însă nu au riscat. Bărbatul a fost externat joi, însă în weekend a revenit la spital, iar miercuri a decedat.

„Când a căzut pe scări, se deplasa pe jos, însoţit pe un infirmier (…) Se va face o anchetă pentru a se stabili cauzele accidentului”, a declarat la România TV purtătorul de cuvânt al spitalului, Decebal Todâriţă.

„L-au externat joi, rănit la cap. A căzut din cauza unui brancardier –  trebuia să îl ducă la raze, dânsul a spus că a coborât cu el pe jos, pe scări (…) După ce a căzut, a fost cusut apoi în ultimul hal. Joi l-au externat, a doua zi am chemat să îl desfacă şi să îi schimbe pansamentul, doamna asistentă a zis că în ultimul har i-au prins părul”, a spus şi fiul pacientului, Marcel Malanga, care a adăugat că va depune plângere împotriva spitalului şi a persoanelor care s-au ocupat de tatăl său.