E revoltător! Un pacient internat la psihiatrie, la Centrul de Recuperare din Călinești, mort după ce a fost bătut de un asistent medical

Un bărbat cu probleme psihice care era internat la Centrul de recuperare neuropsihică din localitatea Călineşti, din judeţul Prahova, s-a stins din viață după ce a fost bătut de către un asistent.

07 aug. 2021, 17:23
E revoltător! Un pacient internat la psihiatrie, la Centrul de Recuperare din Călinești, mort după ce a fost bătut de un asistent medical

Un pacient internat la psihiatrie, la Centrul de Recuperare din Călinești, mort. Decesul pacientului a survenit în data de 5 august la Centrul de recuperare neuropsihică din localitatea Călineşti. El a fost dus la spital, dar nu a rămas internat, revenind în centrul din Călineşti, iar a doua zi mai târziu starea i s-a agravat, survenind decesul.

Un pacient internat la psihiatrie, la Centrul de Recuperare din Călinești, mort după ce a fost bătut de un asistent medical

Parchetul de pe lângă TribunaluluI Prahova a deschis dosar penal pentru lovituri cauzatoare de moarte. Potrivit unor surse din zona anchetei, pacientul mort a fost implicat pe 1 august într-o încăierare cu fratele său, şi el pacient în acelaşi centru.

Un asistent medical a intervenit să-i despartă, iar ulterior l-a agresat pe cel care începuse scandalul. Se pare că agresiunea a fost una deosebit de violentă, legiştii şi procurorii urmând să stabilească toate circumstanţele abia după autopsie.

Victima a acuzat stări de rău, motiv pentru care a fost chemat medicul centrului, care a decis să-l transfere pe pacient la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti. Aici medicii au constatat ca bărbatul avea coaste fisurate, i-au dat un tratament şi l-au trimis înapoi în centru, la Călineşti, unde a decedat în ziua de 5 august.

Procurorii au deschis un dosar penal pentru lovituri cauzatoare de moarte, însă încadrarea juridică s-ar putea schimba pe parcursul anchetei.

„În cursul aceleiaşi zile, poliţiştii au dispus efectuarea necropsiei bărbatului, fiind realizată la data de 6 august de către Serviciul de Medicină Legală Ploieşti. În urma necropsiei, procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, a opinat schimbarea încadrării juridice din ucidere din culpă în loviri sau vătămari cauzatoare de moarte”, informează IPJ Prahova.

Reprezentanţi ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova au declarat, pentru News.ro, că în cauză au loc audieri şi că se va cere un supliment la expertiza medico-legală în urma căreia au fost ridicate suspiciunile privind decesul.

Citește și: A patra ţară europeană care a legiferat dreptul la eutanasiere a pacienţilor cu boli incurabile, în scopul evitării „unei suferinţe intolerabile”. Legea permite atât eutanasierea, cât şi sinuciderea asistată medical a oamnilor