Un petrolier malaysian a explodat din cauza unui fulger. Un mort şi patru dispăruţi VIDEO

 Petrolierul era plin cu metanol. Un fulger care l-a lovit din plin se pare că a fost la originea acestei explozii, în care unul dintre membrii echipajului a murit, iar patru sunt daţi dispăruţi.

RomaniaTV.net
26 iul. 2012, 19:26
Un petrolier malaysian a explodat din cauza unui fulger. Un mort şi patru dispăruţi VIDEO

Explozia s-a produs joi,  pe o navă care furniza produse companiei Petronas, în apropiere de un port industrial din insula Labuan, în marea Chinei de Sud, după cum a informat operatorul MISC, citat de presa australiană.

S-au auzit trei explozii succesive, foarte puternice, la bordul petrolierului Bunga Alpinia – o navă de 38.000 de tone, care a fost distrusă în proporţie de 80%, a informat The Australian.

„Era furtună cu fulgere în momentul în care s-a produs explozia. Credem că aceasta a fost provocată de un fulger. Am găsit un cadavru la bordul navei, în timp ce patru membri ai echipajului sunt daţi dispăruţi”, a declarat pentru publicaţia australiană şeful poliţiei din Labuan, Saiman Kasran.

La  rândul său, MISC a precizat într-un comunicat de presă că la bordul petrolierului folosit pentru a transporta  produse chimice şi ulei de palmier se aflau 29 de persoane, între care 23 de malaysieni şi şase filipinezi. 24 dintre ei au fost aduşi în siguranţă la ţărm şi sunt în afara oricărui pericol.