Un politician critică Uniunea Europeană: Vă comportaţi ca mafia

Eurodeputatul britanic Nigel Farage, fost lider al formațiunii eurofobe britanice UKIP (Partidul pentru Independența Marii Britanii), a fost apostrofat miercuri în Parlamentul European după ce a comparat Uniunea Europeană cu mafia, pentru ca ulterior să-și retragă termenul, dar numai pentru a-l înlocui cu cel de "gangsteri",

05 apr. 2017, 10:53
Un politician critică Uniunea Europeană: Vă comportaţi ca mafia

„Cu astfel de cereri vă arătați răzbunători și răi”, a declarat Farage în timpul unei dezbateri cu privire la Brexit, făcând referire la informațiile că Uniunea Europeană ar putea cere Marii Britanii o sumă de până la 60 de miliarde de euro pentru a reglementa aspectul contribuțiilor asumate de Londra.

„Vă comportați ca o mafie. Credeți că vă suntem ostatici. Nu suntem, suntem liberi să plecăm”, a continuat el, atrăgând proteste sonore din parte altor membri ai Parlamentului.
Președintele PE, italianul Antonio Tajani, l-a întrerupt din discurs pentru a-l avertiza că este inacceptabil să compare UE cu mafia, la care eurodeputații au aplaudat, potrivit Agerpres.

Ulterior, Farage a recunoscut că există unele „sensibilități naționale” legate de cuvântul „mafie” și l-a înlocuit cu „gangsteri”.

Citeşte şi Brexit: Theresa May afirmă că libera circulaţie a cetăţenilor europeni în Marea Britanie va continua

Vizibil mândru de afirmațiile sale, Farage și-a repetat mesajul și pe Twitter. „UE se comportă ca niște gangsteri”, a transmis el pe rețeaua socială, alături de un clip video în care poate fi văzut în Parlamentul de la Strasbourg.