Un poliţist a ucis un adolescent de 13 ani. „Imaginile insuportabile” şochează SUA VIDEO

Un poliţist a ucis un adolescent de 13 ani. Autorităţile din Chicago au dat publicităţii joi înregistrarea video, considerate "imagini insuportabile" de Lori Lightfoot, primarul oraşului din SUA şi care a îndemnat la calm, informează vineri AFP.

16 apr. 2021, 13:04
Un poliţist a ucis un adolescent de 13 ani. „Imaginile insuportabile” şochează SUA VIDEO
Un poliţist a ucis un adolescent de 13 ani

Un poliţist a ucis un adolescent de 13 ani. În înregistrarea video ce provine de pe camera purtată pe corp a agentului se poate vedea cum mai mulţi poliţişti îl urmăresc pe Adam Toledo, un latino-american, somându-l să se oprească şi să ridice mâinile. Apoi, se poate vedea cum asupra adolescentului se trage în momentul când acesta se opreşte şi îşi ridică mâinile în sus.

Un procuror a afirmat că Adam Toledo era înarmat, însă nicio armă nu se vede în mâinile lui în această înregistrare.

În timpul unei conferinţe de presă susţinută joi înainte de difuzarea înregistrării video, primăriţa oraşului Chicago a calificat imaginile drept „insuportabile”, îndemnând locuitorii la calm, într-un moment în care tensiunile pe tema brutalităţii poliţiei sunt deja ridicate în SUA.

În plin proces împotriva poliţistului alb acuzat de uciderea afro-americanului George Floyd, în mai 2020, un tânăr afro-american, Daunte Wright, a fost ucis la Minneapolis de o poliţistă care a afirmat că şi-a scos din greşeală pistolul în loc de Taser-ul cu electroşocuri.

Citeşte şi: Atac armat la un depozit din SUA. Mai multe persoane au fost ucise, atacatorul s-a sinucis

Un poliţist a ucis un adolescent de 13 ani

Adolescentul de 13 ani a fost ucis pe 29 martie, în jurul orelor 02:30. Poliţia fusese chemată în urma unor informaţii despre focuri de armă şi i-a urmărit pe jos pe adolescent şi pe un tânăr de 21 de ani care îl însoţea, Ruben Roman. Acesta din urmă a fost arestat rapid, în timp ce un poliţist a continuat să-l urmărească pe Adam Toledo înainte de a trage asupra lui.

Imaginile sunt „oribile, traumatizante şi amintesc din nou de epidemia de violenţe ale poliţiei pe care continuăm să le suportăm în America şi de nevoia urgentă de reformare a poliţiei!”, a scris pe Twitter avocatul familiei lui George Floyd, Ben Crump.

Mici grupuri s-au adunat joi în centrul oraşului Chicago pentru a protesta paşnic împotriva morţii adolescentului, după difuzarea imaginilor, potrivit Agerpres.ro.


loading...