Un poliţist plecat în misiune în Congo a dat în judecată statul pentru a obţine cheltuielile de transport

Un ofiţer din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani a dat în judecată instituţia, dar şi Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) şi Ministerul de Interne, după ce a fost nevoit să suporte, din buzunarul propriu, costurile de deplasare la o misiune internaţională.

RomaniaTV.net
12 dec. 2014, 13:17
Un poliţist plecat în misiune în Congo a dat în judecată statul pentru a obţine cheltuielile de transport

Comisarul Ovidiu Cătălin Ştefănică a participat, în perioada 24 octombrie 2010- 24 octombrie 2012, la o misiune de menţinere a păcii sub egida Organizaţiei Naţiunilor Unite în Republica Democratică Congo, făcând parte din contingentul de poliţişti trimis de România în această zonă de conflict, informează Agerpres.

Pe perioada misiunii, el a avut patru deplasări cu avionul înspre şi dinspre Congo, însă costurile de transport au fost suportate din bugetul propriu.

Poliţistul consideră că atâta timp cât misiunea a fost în interes de serviciu, deplasarea trebuie să fie suportată de către statul român, astfel chemând în judecată instituţiile pentru care lucrează.

El solicitat plata sumei de 5.919 dolari, iar, în primă instanţă, Tribunalul Botoşani a admis cererea, obligând IGPR la plata transportului în misiunea din Congo. Poliţia Română a făcut apel la soluţia magistraţilor Tribunalului Botoşani, cauza fiind înregistrată joi la Curtea de Apel Suceava.