Un primar dintr-o comună din Hunedoara a venit cu o propunere inedită: bani în plic la înmormântări în loc de coroane de flori

Un primar din Hunedoara vrea ca cei care își iau rămas bun de la persoanele dragi, să dea bani în loc de corane de flori la înmormântări. Acesta menționează că această metodă protejează mai mult mediul înconjurător.

26 nov. 2022, 19:15
Un primar dintr-o comună din Hunedoara a venit cu o propunere inedită: bani în plic la înmormântări în loc de coroane de flori

Un primar din Hunedoara vrea ca cei care își iau rămas bun de la persoanele dragi, să dea bani în loc de corane de flori la înmormântări. Edilul subliniază faptul că cei îndurerați ar fi mult mai bucuroși dacă ar primi bani, în loc de flori.

Cum motivează acesta propunerea

„De multe ori, astfel de evenimente ne iau pe nepregătite. Vreau să spun că nu e o obligaţie, dar cred că ar fi mult mai bine să le dea o sumă să îi ajute. Ştim cu toţii că la un astfel de eveniment cheltuielile sunt destul de mari, mai ales dacă persoana a fost şi bolnavă şi a umblat prin spitale. Cred că e mult mai bine ca oamenii să ajute familiile în necaz cu bani. Le sunt mai de folos decât o coroană”, a transmis Camelia Bedea, primarul comunei Vălişoara.

Citește și: Dana Rogoz, atacată pe rețelele de socializare: ”Nu mai posta despre viața ta fericită pe care o ai alături de “moșulică” al tău”. Cum a reacționat aceasta

Edilul hunedorean spune că aceasta este o decizie foarte bună și aduce doar beneficii mediului înconjurător și asta pentru că deşeurile care se strâng în cimitir nu sunt deloc beneficie pentru mediu.

Dacă ar fi să facem un calcul atunci am realiza că ajutorul în bani oferit persoanelor aflate în suferință pentru că au pierdut un om drag ar fi chiar substanțial.

O coroană de flori din plastic ajunge la prețul de 45 de lei sau chiar 50, în cazul în care este o coroană din flori naturale atunci deja lucrurile se schimbă și asta pentru că pot ajunge și câteva sute de lei.

Citește și: Simona Halep, un nou mesaj pentru fani în plin scandal de dopaj. Cum s-a afişat fostul lider WTA