Un profesor universitar a fost găsit mort. Mesajul Universităţii din Bucureşti

Departamentul de Istorie antică, Arheologie, Istoria Artei al Facultății de Istorie din Universitatea București anunță că profesorul Alexandru Barnea, istoric, cercetător și arheolog, a murit la vârsta de 76 de ani.

RomaniaTV.net
08 mai 2020, 14:52
Un profesor universitar a fost găsit mort. Mesajul Universităţii din Bucureşti

În perioada 1996-2004, profesorul Barnea a fost decanul Facultății de Istorie a Universității din București. În anul 2000 a fost decorat cu Ordinul pentru Merit în grad de ofițer acordat de Președinția României.

Alexandru Barnea a fost membru fondator al Institutului Român de Istorie Recentă și șef al Catedrei de Istorie Antică și Arheologie din Facultatea de Istorie. Profesorul a fost cercetător al creștinismului timpuriu și timp de decenii director științific al cercetărilor arheologice de la Adamclisi – Tropaeum Traiani.

O veste tristă ne îndoliază astăzi. A plecat dintre noi profesorul Alexandru Barnea, distins arheolog și clasicist, cercetător al creștinismului timpuriu, timp de decenii director științific al cercetărilor arheologice de la Adamclisi – Tropaeum Traiani, decan al Facultății de Istorie și profesor îndrăgit al multora dintre noi. Generozitatea, erudiția și blândețea sa nu vor fi uitate! Sit Tibi Terra Levis„, este mesajul transmis pe Facebook.

O veste tristă ne îndoliază astăzi. A plecat dintre noi profesorul Alexandru Barnea, distins arheolog și clasicist,…

Publicată de Departamentul de Istorie antică, Arheologie, Istoria Artei pe Vineri, 8 mai 2020