Un pușcăriaș aflat în permisie a amenințat că se aruncă de la etajul șapte al unui bloc din Craiova, nemulțumit de amânarea termenului pentru liberare condiționată

Un pușcăriaș aflat în permisie de 24 de ore a blocat timp de câteva ore o stradă din Craiova, amenințând că se aruncă de la etajul șapte al unui bloc.

26 iul. 2023, 20:54
Un pușcăriaș aflat în permisie a amenințat că se aruncă de la etajul șapte al unui bloc din Craiova, nemulțumit de amânarea termenului pentru liberare condiționată
Un pușcăriaș a amenințat că se aruncă de la etajul șapte al unui bloc

Stradă din Craiova blocată timp de câteva ore din cauza unui pușcăriaș aflat în permisie. Deținutul Penitenciarului Craiova-Pelendava era în stare de ebrietate și „pe fondul nemulțumirii cauzate de amânarea termenului în vederea liberării condiionate”, potrivit ministrului Justiției, bărbatul în vârstă de 51 a urcat pe pervazul de la etajul șapte al unui bloc și a amenințat că se aruncă, notează gandul.ro.

Un trecător l-a auzit și a sunat la 112. La fața locului s-au deplasat pompierii, însoțiți de Poliție și SMURD, care au degajat carosabilul și trotuarul pentru a amenaja o saltea gonflabilă, care a blocat complet traficul timp de câteva ore.

Citește și: Cristian Popescu Piedone s-a întâlnit pe stradă cu un fost coleg pușcăriaș. „Unde-ai fost, tati, ia zi!”; „Pe a 4-a la Jilava”. „Cine era planton acolo?”

Într-un final, respectivul pușcăriaș a fost convins de oamenii legii să nu recurgă la gestul extrem și a acceptat să fie încătușat.

Vecinii nu ar fi auzit nimic suspect înainte de producerea evenimentului, dar au subliniat că la apartamentul de la care deținutul dorea să se arune le face numai probleme. Aceștia mai afirmă și că apartamentul este închiriat în regim hotelier și că „cine știe cine vine-pleacă de acolo”.

„Eu nu știu nimic, întrebați administratora, aici, în P5, pe o scară deosebită din Craiova, avem numai probleme cu apartamentul ăla”, spune un vecin.

Citește și: Sfârșitul tragic al fetiței bune din „Maria, Mirabela”. Actrița Gilda Manolescu a murit la 34 de ani, după ce ar fi fost batjocorită trei zile la rând de un pușcăriaș

Pompierii au strâns salteaua gonflabilă și au degajat strada după soluționarea cazului.

„E bine când se termină cu bine. Incidente sunt mereu, finalul e important!”, a spus ministrul Justiției, Alina Gorghiu, cu privire la acest eveniment.

„Astăzi, 26 iulie 2023, Penitenciarul Craiova-Pelendava a fost informat de către organele de poliție ale I.P.J. Dolj, despre faptul că o persoană, aflată în stare de ebrietate, de aproximativ 50 de ani, aflată la etajul 7 al unui imobil pe raza Municipiului Craiova, amenință cu acte suicidale, pe fondul nemulțumirii cauzate de amânarea termenului în vederea liberării condiționate.
Deținutul fusese recompensat cu permisiunea ieșirii din penitenciar pentru durata a 24 de ore, clasificat în regimul deschis de executare a pedepsei privative de libertate.
Multumesc M.A.I. și personalului Penitenciarului Craiova Pelendava: deținutul a fost convins să renunțe la intențiile sale, fiindu-i acordate îngrijirile medicale la fața locului.
Genul acesta de evenimente produse de persoane private de libertate fac parte din activitatea curentă a polițiștilor de penitenciare. Le mulțumesc pentru profesionalism!”, 
a scris Alina Gorghiu pe Facebook.