Un raport de audit la RAADPP Cluj scoate la iveală măriri ilegale de salarii

Un raport de audit arată că fostul director al Regiei de Administrare a Domeniului Public din Cluj a încasat ilegal 100.00 de lei în doi ani. Şi aceasta este doar una dintre multele nereguli ieşite la iveală după controlul făcut de Consiliul Judeţean.

RomaniaTV.net
04 dec. 2012, 13:46
Un raport de audit la RAADPP Cluj scoate la iveală măriri ilegale de salarii

Mircea Avram a încasat salariul de director, dar şi indemnizaţia pentru membru neexecutiv în consiliul de administraţie, deşi legea interzice acest lucru.

„Sumele acordate în plus directorului general, ce reprezintă remuneraţii nete necuvenite care fac parte din veniul brut lunar conform statelor de plată, au valoarea totală de 97.552 lei”, potrivit raportului de audit.

„Sunt mai multe acuze legate si de achitiziţii publice, legate şi de anumite sporuri şi venituri necuvenite. Dacă s-au luat bani, vor trebui aduşi înapoi, dacă este o altă fraudă, de o altă natură, sigur instituţiile statului îşi vor face datoria”, a declarat preşedintele Consiliul Judeţean Cluj, Horea Uioreanu.

Conducerea Regiei Autonome de Administrare a Domeniului Public Cluj s-a schimbat. Noul director spune însă că două persoane din vechea conducere, printre care şi Mircea Avram, fac parte şi acum din consiliul de administraţie.

Raportul de audit arată că de măriri nejustificate ale salariilor au avut parte şi directorul adjunct şi cel economic. În plus, 4 milioane de lei, datorii ale Regiei pentru serviciile prestate de mai multe firme, nu au fost înregistrate în contabilitate. Fostul director al RAADPP Cluj, Mircea Avram, nu a putut fi contactat de reporterii România TV.