Un român de 19 ani a încercat să comită un jaf cu un pistol de jucărie

Un român în vârstă de 19 ani a folosit un pistol de jucărie ca să comită un jaf în Italia, scrie romatoday.it. Românul a atacat un bărbat în Piazza Eschilo din Roma, în preajma unui automat de țigări. L-a lovit cu pistolul în ceafă și i-a furat 30 de euro și telefonul mobil.

RomaniaTV.net
29 iun. 2020, 18:35
Un român de 19 ani a încercat să comită un jaf cu un pistol de jucărie

Sub amenințarea armei de jucărie, românul a obligat victima să scoată bani de la un bancomat din apropiere.

Bărbatul a reușit să fugă și a alertat Poliția. Românul a fost găsit în aceeași zonă. El a fost reținut după o urmărire pe străzi. La Poliție, s-a descoperit că avea mai multe antecedente legate de furturi și jafuri.

Jurnaliștii italieni au precizat că exact în preajma acelui automat de țigări a fost împușcat anul trecut înotătorul Manuel Bortuzzo.

Citeşte şi: Un oraş din Italia, cu zero cazuri de coronavirus, vinde case cu UN dolar. Care este condiţia

Doi români, ameninţaţi de mafioţi să le plătească o taxă de protecţie lunară

Doi fraţi români, un bărbat şi o femeie, au fost ameninţaţi de un membru al clanului mafiot Carbone, în Trinitanapoli, regiunea Puglia, Italia. 

Anul trecut, când cei doi frați au ajuns la muncă în Trinitanapoli, sud-estul Italiei, s-au trezit că li se cere o taxă de protecție lunară, sub amenințarea că vor fi bătuți și alungați din localitate cu 15.000 de locuitori. De atunci a început coșmarul lor.

Vito Carbone, 26 de ani, rudă a unui membru al clanului Carbone, activ în Puglia, a mers de mai multe ori la domiciliul celor doi frați români pentru a le cere bani. Însoțit de alți patru bărbați, i-a amenințat pe români că vor fi bătuți și alungați din localitate, dacă nu cotizează cu o sumă de bani lunar.

Noi suntem clanul Carbone, dați-ne banii! Ați venit în Italia să ne furați locurile de muncă, așa că trebuie să ne dați bani. Dacă nu, vă vom alunga din Trinitapoli„, ameninţa Vito Carbone, în timp ce flutura un cuțit. 

În iulie 2019, agresorii au intrat peste români, care refuzau să plătească. N-au găsit nici un ban, moment în care i-au luat la bătaie. Românii au plecat din Trinitanapoli, dar au făcut plângere la poliție.

Speriați de amenințări, românii au părăsit localitatea, dar au apucat să depună o plângere la carabinieri. Cazul a fost cercetat aproape un an, iar Carbone a fost găsit vinovat pe 22 iunie de Tribunalul din Foggia și va trebui să răspundă penal pentru amenințare, tentativă de extorcare și port ilegal de armă albă. În timpul interogatoriului, Vito Carbone le-a spus oamenilor legii că le-a împrumutat bani celor doi români, bani care nu i-au fost înapoiați.