Un român din Italia şi-a omorât soţia, apoi s-a sinucis. Detalii şocante din anchetă

Daniel, un român în vârstă de 50 de ani care locuia împreună cu familia în Italia, şi-a ucis soţia, după care s-a sinucis. Un copil în vârstă de doar 11 ani a rămas acum orfan.

17 oct. 2021, 19:45
Un român din Italia şi-a omorât soţia, apoi s-a sinucis. Detalii şocante din anchetă
Un român din Italia şi-a omorât soţia, apoi s-a sinucis. Detalii şocante din anchetă

Un român din Italia şi-a omorât soţia, apoi s-a sinucis. Tragedia s-a petrecut în localitatea Montesilvano, în provincia Pescara. Cei doi români locuiau în Italia de 15 ani.

Un român din Italia şi-a omorât soţia, apoi s-a sinucis

Potrivit primelor informaţii, cei doi soţi au început să se certe imediat după ce fiul lor în vârstă de 11 ani a plecat la şcoală. La un moment dat, bărbatul a luat un cuţit şi şi-a înjunghiat mortal soţia, după care s-a sincis.

Citeşte şi Crimă macabră în Italia. Româncă bătută fără milă şi arsă de vie, chiar de cea mai bună prietenă. Inculpata riscă închisoare pe viaţă

Cei doi soţi, ambii în vârstă de 50 de ani, au fost găsiţi morţi în bucătărie.

Se pare că cei doi soţi au început să se certe din cauza banilor. Bărbatul rămăsese şomer, iar situaţia economică a familiei era foarte dificilă. Acum, fiul lor în vârstă de 11 ani a ajuns în grija autorităţilor, scrie Leggo.

Citeşte şi Un român drogat a făcut prăpăd pe străzile din Italia. A luat un poliţist pe capotă, a dărâmat un stâlp de iluminat public, apoi a intrat într-o casă. VIDEO

Românii reprezintă cea mai mare minoritate din Italia. Această țară este, alături de Spania și Marea Britanie, statul cu cei mai mulți români. În statisticile oficiale 1.137.728 de români au primit rezidența, ceea ce reprezintă 22,67% din totalul străinilor care și-au stabilit domiciliul în acest stat.

De asemenea, 57,39% dintre străinii stabiliți în peninsulă sunt români, arată statistica străinilor rezidenți în Italia la 1 ianuarie 2021. După români, cei mai mulți străini stabiliți în Italia sunt albanezii (410 mii de persoane), urmați de marocani (408 mii) și de chinezi (288 de mii). Republica Moldova se află pe locul 13 al țărilor care ”exportă” rezidenți în Italia, aici stabilindu-se 113.385 de persoane.

În 2019, 10.201 români au primit cetățeni italiană, iar din 2012, până în 2019 66.255 de români au primit cetățenia italiană. Interesant este faptul că din acest total de peste 60 de mii de persoane, un procent de 62,29% dintre români sunt de sex feminin.