Un român din Marea Britanie reacţionează după ce medicii şi-au dat demisia din cauza COVID-19: „În UK s-au oferit și cei pensionari”

Vârful epidemiei de coronavirus ar putea fi înregistrat de Paște, în Marea Britanie, adică în aproximativ două săptămâni. Apoi, numărul cazurilor ar urma să scadă dacă oamenii respectă măsurile de distanțare socială, spun experții. Regatul Unit a raportat până acum peste 22 de mii de infectări și 1.408 cazuri.

RomaniaTV.net
01 apr. 2020, 05:50
Un român din Marea Britanie reacţionează după ce medicii şi-au dat demisia din cauza COVID-19: „În UK s-au oferit și cei pensionari”

Bogdan Ghiță, român stabilit în Marea Britanie despre cadrele medicale din Marea Britanie, comparativ cu cele din România, unde mai mulți medici au demisionat de frica infectării.

Citeşte şi Strigătul disperat al Italiei, către Germania: „Ajutaţi-ne, că şi noi v-am ajutat după Al Doilea Război Mondial!”

Întrebat de Digi24  dacă în Marea Britanie medici, asistente sau infirmiere au demisionat de frică să nu fie contaminați cu coronavirus, Bogdan Ghiță a spus că în Marea Britanie, situația este inversă față de România.

E o reacție interesantă ce s-a întâmplat… În Marea Britanie sunt aproape invers aceste reacții. Marea Britanie a făcut un apel la voluntari, inclusiv către cei care au intrat la pensie și s-a trezit cu dublul ofertelor. Au cerut 250.000 de oameni și au venit 500.000 de oameni. Deci este probabil vorba despre o diferență culturală”, a spus Bogdan Ghiță.

De menționat că principalul motiv invocat de medici este acela al lipsei materialelor de protecție.

Prinţul William vrea să se întoarcă la NHS, ca pilot de ambulanţă aeriană

Prințul William dorește să se întoarcă la NHS ca pilot de ambulanță aeriană pentru a-și face datoria în lupta împotriva coronavirusului, deoarece acesta continuă să facă victime în Marea Britanie.

Ducele de Cambridge, care a zburat timp de doi ani cu Ambulanța Aeriană a Angliei de Est până în 2017, a mărturisit că îi este dor.

Citeşte şi: Coronavirus Marea Britanie: Boris Johnson anunţă noi restricţii pentru următoarele trei săptămâni: „Dau o instrucţiune foarte simplă”

În vârstă de 37 de ani, prinţul William a făcut această mărturisire în timpul unei vizite la un centru de apel NHS din Croydon, sudul Londrei, la începutul acestei luni.

William s-a gândit serios să se întoarcă ca pilot de ambulanță aeriană pentru a ajuta în actuala pandemie. Știe că toată țara își face bine treaba și vrea să ajute. Dar este complicat, deoarece a fost înlăturat de la acest job, ca să poată deveni un regal funcționar senior.

Această dorinţă este și mai importantă acum, având în vedere că Charles s-a îmbolnăvit, şi Harry este plecat cu Meghan. Dar William este dornic să facă orice poate pentru a ajuta„, susţine o sursă apropiată familiei pentru The Sun.

Tatăl său, Prințul Charles, în vârstă de 71 de ani, a ieşit luni de la auto-izolare, după ce a stat o săptămână fiind diagnosticat cu coronavirus.

Regina, în vârstă de 93 de ani și ducele de Edinburgh, în vârstă de 98 de ani, sunt în stare bună și stau departe de viața publică, locuind singuri în Castelul Windsor.

Prințul William a lucrat ca pilot pentru Ambulanța Aeriană a Angliei de Est timp de 18 luni între 2015 și 2017, înainte de a demisiona pentru a ocupa mai multe roluri regale în numele Reginei.