Un sătmărean a plătit 1.500 de euro pentru un permis de conducere fals. A fost prins după 2 săptămâni

Un tânăr din Negrești-Oaș a fost trimis în judecată de procurori după ce şi-a cumpărat un permis de conducere fals. La nici două săptămâni de la primirea documentului a rămas fără el. I l-au reţinut poliţiştii de la Vama Petea.

04 nov. 2022, 15:27
Un sătmărean a plătit 1.500 de euro pentru un permis de conducere fals. A fost prins după 2 săptămâni

Un sătmărean a plătit 1.500 de euro pentru un permis de conducere fals. Bărbatul nu a avut chef să facă școala de șoferi şi a apelat la un prieten de-ai săi să-i facă rost de un permis auto. Comanda a dat-o chiar de față cu părinții săi, în 2019.

Citeşte şi: Cine sunt românii care nu-şi vor mai putea reînnoi permisul de conducere din cauza unor boli de care suferă

Iniţial, tânărul sătmârean i-a dat prietenului său suma de 500 euro, acesta făcându-i totodată o fotografie cu telefonul mobil. Ulterior, în data de  9 decembrie 2019, i-a plătit şi reastul de 1000 euro. A primit permisul de conducere fals, livrat prin intermediul unei firme de curierat, într-un plic. Documentul atesta faptul că tânărul sătmărean a urmat cursurile unei şcoli de şoferi în Cehia.

Citeşte şi: Noi reguli pentru şoferi. Ce trebuie să faci în plus pentru a obţine mai repede permisul auto suspendat de poliţie

Deoarece se apropiau sărbătorile de iarnă a pornit spre România. La controlul de frontiera din Vama Petea, călătorind pe jos, a prezentat pentru legitimare „permisul de conducere”, însă i s-a spus ca acesta este fals, scrie presasm.ro.