Un şef de filială AUR a intrat cu drujba într-un imobil privat, a distrus tot ce i-a stat în cale şi a ameninţat chiriaşii

Istrate Tudor Valeriu, membru al AUR Jupânești, a fost reținut miercuri de polițiști după ce a intrat cu o drujbă și a tăiat ușile și ferestrele unei proprietăți din localitate.

27 oct. 2023, 14:40
Un şef de filială AUR a intrat cu drujba într-un imobil privat, a distrus tot ce i-a stat în cale şi a ameninţat chiriaşii

Ion Constantinescu, pădurar în Jupânești, și soția acestuia sunt victimele și păgubiții din dosarul penal cu Istrate Tudor Valeriu, membru organizației AUR din localitate, respectivul fiind reținut, miercuri, pentru 24 de ore, pentru comiterea a trei infracțiuni.

În prezent, Istrate se află în arestul IPJ Gorj, pentru că, în baza unui contract încheiat cu o persoana care nu avea drept de proprietate asupra unui imobil din Jupânești, sub promisiunea că îl va vinde lui, a distrus locuința în care se află, cu chirie, de peste trei decenii familia Constantinescu. Proprietatea este una naționalizată, vândută fără acte unui cetățean din Iezureni care i-ar fi promis că i-o vinde lui Istrate, de aici și excesul de zel al respectivului de a intra pe proprietate.

„Incidentul s-a petrecut marți pe la ora 14.30. Am fost sunat de soție că Istrate a intrat în locuința noastră, a scos ușa din țâțâni și cu drujba a început să taie toată tocăria de lemn de la ușile și geamurile de interior. Când am ajuns acolo, Istrate era însoțit de Sichitiu Liviu Constantin, din Iezureni, care a cumpărat casa în 2004, dar nu a făcut acte până în 2022. Sichitiu a intentat o acțiune împotriva proprietarilor de drept pe motiv că nu au făcut taxa de succesiune și actele necesare vânzării cumpărării, deși el le-a dat banii. Între Sichitiu și Istrate s-a încheiat un contract de prestări servicii pentru renovarea imobilului pentru care Sichitiu nu are încă acte de proprietate. S-a făcut acest contract pentru a permite firmei lui Istrate, și respectivului, să intre pe proprietate. Am chemat atunci poliția la fața locului, a văzut distrugerile, inclusiv fibra optică a tăiat-o. I-am făcut plângere, că Istrate a încercat să de-a și cu drujba în mine, m-a lovit cu drujba în piept, mi-a rupt tricoul în spate. Lui Istrate i-am făcut plângere pentru violare de domiciliu și distrugere, iar lui Sichitiu pentru instigare la distrugere”, a precizat Constantinescu Ion din Jupânești, potrivit Gorjonline.

Citește și: Frații Godei au fost plasați în arest la domiciliu. Patronii „azilelor groazei” au adunat o adevărată avere de pe urma abuzurilor

Omul locuiește în această casă de 31 de ani, imobilul fiind confiscat de comuniști. În 1997, primăria din Jupânești a deschis o acțiune în instanță să preia proprietatea în care locuia în calitate de chiriaș, Constantinescu Ion. Moștenitorii proprietarilor de drept și Constantinescu, în calitate de chiriaș, au atacat însă sentința Judecătoriei Târgu Cărbunești care dăduse casa primăriei și au câștigat proprietatea la Curtea de Apel Craiova. Sentința a rămas definitivă, în 1998. Chiriașul a rămas în proprietate, dar moștenitorii au vândut, în 2004, casa respectivă acestui Sichitiu din Iezureni, fără acte însă.

Poliția confirma reținerea bărbatului, pentru 24 de ore. „La data de 25 octombrie a.c., polițiști din cadrul Secției 6 Poliție Rurală Târgu Cărbunești, au reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Gorj, un bărbat, de 47 de ani, din comuna Jupânești, bănuit de săvârșirea infracțiunilor violare de domiciliu, amenințare și lovirea sau alte violențe.

Din cercetările efectuate de polițiști, s-a stabilit faptul că la data de 24 octombrie a.c., în urma unui conflict mai vechi privind dreptul de proprietate asupra unui imobil, bărbatul ar fi pătruns, fără drept, în curtea locuinței în cauză, ar fi distrus ușa de acces în locuință și l-ar fi amenințat și ar fi exercitat acte de violență asupra unui alt bărbat, din Jupânești, cât și asupra soției sale. Cercetările continuă, pentru documentarea întregii activități infracționale”, a transmis IPJ Gorj.

Citește și: Gelu Voican Voiculescu, prima reacție după ce CAB a decis judecarea sa în Dosarul Revoluției: „O revoluție nu poate fi judecată, nu poate fi supusă vechii legislații. E absurd”

Reacția AUR:

„Având în vedere incidentul total regretabil din data de 24 octombrie 2023 în care a fost implicat domnul Istrate Tudor-Valeriu, membru al organizației locale AUR Jupânești, vă aducem la cunoștință faptul că, la nivelul forurilor de conducere ale AUR a fost luată decizia excluderii de urgență din partid a persoanei menționate. Vă facem cunoscut faptul că domnul Istrate Tudor-Valeriu nu ocupa poziția de lider al organizației locale Jupânești, așa cum eronat a fost scris în articolul de presă al redacției Gorj Online.

Modul de acțiune al fostului membru de partid este incalificabil și în totală contradicție cu valorile etice asumate de către acesta la momentul acceptării sale în cadrul AUR. Acest comportament nu poate fi tolerat într-un partid care promovează utilizarea tuturor mijloacelor democratice în scopul apărării drepturilor cetățenilor.

AUR nu tolerează astfel de incidente, dezavuează în mod clar orice tip de acțiuni care sunt contrare prevederilor legale și normelor de conviețuire socială, indiferent de calitatea și funcția membrului de partid implicat.

Toate reglementările interne reflectă profundul atașament al partidului AUR față de valorile sociale democratice și interzic în mod categoric membrilor săi orice manifestare contrară acestora.

AUR Gorj îi asigură pe această cale, pe toți cei care rezonează cu obiectivele și acțiunile sale, că din această organizație fac parte oameni integri, onești și care depun eforturi susținute în folosul gorjenilor”, au transmis reprezentanții AUR.