Un șofer român de TIR câștigă 4.200 de euro pe lună, în Germania. TikTokerul a explicat pas cu pas cum se ajunge la această sumă: „Primești curse ușoare, ca să prinzi șmecheria”

Un șofer român de TIR a explicat pe Tik Tok cum poți ajunge să primești până la 3.300 de euro în mână lunar. Pe lângă salariu, se oferă și alte beneficii.

20 mart. 2023, 22:39
Un șofer român de TIR câștigă 4.200 de euro pe lună, în Germania. TikTokerul a explicat pas cu pas cum se ajunge la această sumă: „Primești curse ușoare, ca să prinzi șmecheria”
Ce salariu are un șofer de TIR în Germania

Un șofer de TIR român, celebru pe Tik Tok, angajat la o firmă de curierat din Germania, a dat detalii despre salariul pe care îl câștigă lunar, iar beneficiile extra-salariale nu sunt deloc de neglijat.

„Suntem plătiți pe oră, avem 18, 30 euro, sporuri de noapte, sporuri de weekend, bani de concediu, bani de sărbători. Ca să ajungi la un salariu de peste 4.200 de euro brut îți mai lași acolo 15 – 20 de oră la plată și uite așa ai ajuns la 4.000 – 4.200 brut. Mie îmi trage foarte mult impozit, nu am copii, nu sunt căsătorit și așa iau cel puțin 2.500 în mână, am avut luni în care am luat și 2.900 și 3.000 de euro.

Citește și: VIDEO! Cel mai bun job de șofer pe TIR în Germania pentru români: „3.200 de euro minim! Oferă și chirie, 300 de euro o garsonieră! La final de săptămână ești mereu acasă!”

Poți să iei și 3.100, 3.200, poate și 3.300 de euro. Depinde câte ore lași la plată. Ca și muncă, mai mult de 10 ore nu se lucrează. Avem o oră de pauză, zi de zi, pe care trebui să ți-o faci. Avem CIP, când intrăm în firmă ne scanăm, când ieșim din firmă ne-am scanat din nou. Acelea sunt orele reale de muncă, minus o oră pauză. Deci mai mult de 10 ore nu ai voie să faci pentru că nu-ți permite legea.

@cosminborser [email protected] #foryoupage #netto #camion #foryou ♬ sunet original – Cosmin Borser

La distribuție e de muncă mai mult sau mai puțin, pentru că nu este pentru toată lumea. Încărcăm și descărcăm cu acea liză electrică. În primele cinci, șase luni o să primești oricum curse foarte ușoare, până îți vei intra în lucru, ca să prinzi șmecheria la toată treaba asta. Citește și: Ce salariu primește un șofer român de taxi în Spania. Programul de lucru este identic cu cel al taximetriștilor din RomâniaCa și concediu avem așa: 30 de zile de concediu, pe lângă alea 30 de zile mai sunt încă 10 zile, dar alea nu ți le poți programa. Adică șefa nu poate să zică 100% ‘mă tu pe data aia ai o săptămână concediu, da sau nu?’, aia o să fie ceva spontan, o să zică ‘stai acasă cinci zile sau stai acasă două zile’”,

a explicat celebrul TikToker.