Un stomatolog şi o femeie fără studii medicale, colaboratori ai lui Matteo Politi, italianul care se dădea drept medic

Publicat: Miercuri, 06 Februarie 2019 11:55 // Actualizat: Vineri, 08 Februarie 2019 16:23 // Sursa: romaniatv.net

Matteo Politi, impostorul italian care făcea operaţii în clinici private din România, prins de poliţiştii de frontieră în timp ce încerca să iasă din țara prin vama Curtici, atrăgea zeci de cliente cu oferte sub prețul pieței. România TV a anunţat, potrivit unor surse, faptul că medicul fals Matthew Mode, pe numele lui real Matteo Politi, ar fi avut doi colaboratori la una dintre clinicile din România unde realiza diverse intervenții. 

Surse citate de România TV susţin că cei doi medici cu care ar fi colaborat Matteo Politi sunt Moscovici Iris şi Piero Fullone.

În cazul lui Iris Moscovici, potrivit surselor România TV, aceasta nu ar avea niciun fel de studii pentru a profesa ca medic și totuși apare ca doctor pe site-urile unor diverse clinici.

În cazul lui Piero Fullone, acesta ar fi de fapt medic dentist. Pe numele celor doi încă nu au fost depuse plângeri, însă sunt făcute verificări, anunță România TV. 

Deşi sunt promovaţi ca medici specializați în chirurgie estetică şi că operează la clinici private din București, numele lor nu apar în Registrul Medicilor din România.

Potrivit TVR, pe Facebook există un profil al unui stomatolog pe nume Piero Fullone, a cărui fotografie seamănă cu cea de pe site-ul clinicii private și un alt profil al unei femei cu numele Iris Moscovici, din Haifa, Israel, care susține că lucrează la o firmă prezentată drept cea mai mare rețea israeliană din domeniul dentar.

Într-un răspuns pentru TVR, reprezentanții clinicii Euromedical au precizat că cei doi sunt medici stomatologi cu acte în regulă în țările lor, dar că nu au lucrat niciodată la această clinică din București, existând, la un moment dat, doar niște discuții referitoare la o posibilă colaborare.

Vă reamintim că escrocul italian care s-a dat drept medic în România a fost prins la graniţă. Matteo Politi, italianul care a operat în mai multe clinici private sub numele de Matthew Mode, deşi absolvise doar opt clase, a fost prins în timp ce încercat să părăsească România, cu trenul, prin vama Curtici.

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Curtici, judeţul Arad, au depistat un cetăţean italian căutat de autorităţile române într-un dosar de înşelăciune.

În data de 06.02.2019, ora 06.11, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici (feroviar), I.T.P.F. Oradea, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasager într-un tren Inter Regio, pe relaţia București – Budapesta, numitul M. P., în vârstă de 38 de ani, care la controlul de frontieră s-a legitimat cu un paşaport italian.

În momentul efectuării verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că pe numele persoanei era emisă o alertă, având ca obiect punerea in aplicare a unui mandat de aducere emis de către autorităţile române, persoana în cauză fiind cercetată într-un dosar de înșelăciune", se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

Cetățeanul italian urmează a fi predat unei echipe operative din cadrul Poliţiei Române, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

La Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a fost deschis un dosar penal in rem, după ce Colegiul Medicilor din Bucureşti a depus o plângere împotriva falsului chirurg de origine italiană, care a efectuat operaţii în România. Potrivit reprezentanţilor parchetului, ancheta vizează infracţiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau a unei activităţi.

Jurnaliştii de la Libertatea au scris că, timp de un an, un fals medic de chirurgie plastică a lucrat la clinici din Bucureşti şi a operat zeci de oameni, sub un nume fals. El a ajuns să opereze fără însă a avea studii de medicină, iar sub numele de Matthew Mode, a lucrat la clinicile Monza, Euromedical, Prestige, MH Medical Group.

Potrivit sursei citate, Matthew Mode se numeşte, de fapt, Matteo Politi, un italian din Veneţia, cu doar 8 clase absolvite. În 2011, Matteo Politi a primit o sentinţă de un an şi jumătate în Italia, cu suspendare, după ce a minţit timp de mai mulţi ani că e medic şi a profitat că avea acelaşi nume de familie cu al unui cardiolog cu reputaţie din Modena, respectiv Luigi Vincenzo Politi.

 

Escroc italian care se dădea drept medic a fost demascat de celebrul chirurg estetician Adina Alberts. Ea a mărturisit că şi-a dat seama că are de-a face cu un impostor după ce l-a văzut cum face injecţii. Tot ea a fost cea care l-a reclamat la colegiul medicilor, dar şi la poliţie încă din toamna anului trecut. 

"Eu sunt medicul care a constatat că acest doctor nu știe să opereze și eu am anunțat și Poliția, eu am anunțat și Colegiul Medicilor, de la mine au plecat toate. Din momentul în care eu am anunțat Colegiul Medicilor au trecut câteva luni bune, din păcate. Am anunțat, cred că la sfârșitul lunii octombrie sau noiembrie. Poliția și-a făcut datoria și a făcut dosarul pe care a trebuia să-l facă. Tot ce pot să vă spun este că eu sunt medicul care a dat aceste informații către Colegiul Medicilor și către Poliție. El a avut pe mână mulți pacienți, din păcate și după (ce au fost anunțate autoritățile - n.r.)", a declarat Adina Alberts, într-o intervenție telefonică pentru B1 TV.

Întrebată cum și-a dat seama că presupusul medic este un impostor, aceasta a explicat: ”Au fost câteva suspiciuni. L-am văzut cum se mișca în sala de operații, am avut câteva discuții. Să știți că la nivel de discuție medicală omul este strălucit, te induce în eroare când stai de vorbă cu el în domeniul medical, n-ai niciun dubiu. 

Eu nu am avut niciun dubiu, discutând cu el diverse proceduri medicale, că el nu este medic, că nu este chirurg plastician. Ulterior, au început să apară niște suspiciuni în momentul în care l-am văzut, de exemplu, cum injectează, cât de mare grijă are de sterilizarea instrumentarului și felul în care păstrează sterilitatea atunci când face un act medical. Ușor, ușor și eu, și asistentele mele ne-am dat seama că ceva e în neregulă. El înșela în mai multe privințe pe cei din jur, nu numai prin faptul că a declarat că este medic și nu e”.

După dezvăluirile din presă, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat că ministerul nu i-a echivalat diplomele de studii falsului medic şi că acestuia i s-a permis în mod ilegal să opereze.

Şi conducerea Colegiului Medicilor a precizat că nu a eliberat niciun document care să-i dea dreptul de practică în România falsului medic şi că au sesizat Parchetul în acest caz.

Cum a reuşit un escroc italian să opereze în clinici renumite din România. Asistentele au văzut că nu ştia să-şi pună mănuşile

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
fals medic italian Romania fals medic spitalul Monza Matteo Politi Matthew Mode
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7619
RON
23 Feb
noapte -7 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H